Lepota

Ljubav & Sex

Boja kose vam brzo bledi i vlasi su oštećene?! Ovo su greške!

Boja kose vam brzo bledi i vlasi su oštećene?! Ovo su greške koje pravite prilikom pranja i nege kose! Ne morate uložiti mnogo vremena i novca...

Boja kose vam brzo bledi i vlasi su oštećene?! Ovo su greške! Screenshoot/Instagram

Kada izađete od frizera, želećete da date sve od sebe kako biste dobijenu boju sačuvale što je duže moguće. Određeni šamponi uništavaju farbu i jednostavno je skidaju sa vlasi, a mi često upravo za njima posežemo, želeći da se prvenstveno posvetimo drugim potrebama naše predivne grive. Ipak, na svu sreću, postoje proizvodi koji će negovati vašu kosu, boriti se protiv peruti, masnoće i svega ostalog, a istovremeno čuvati vašu boju, kao malo vode na dlanu.


Otkrivamo  vam četiri greške koje pravite kada perete kosu, zbog kojih vaša boja bledi neverovatnom brzinom.1. Perete kosu pogrešnim šamponomAko koristite šampon i regenerator koji nisu namenjeni posebno ofarbanoj kosi, ne govorite nikome, već odmah ispravite taj problem. Tražite šampone i regeneratore koji nemaju sulfate na svojoj listi sastojaka.
2. Perete kosu previše čestoŠto više perete kosu, to će boja brže izbledeti. Sasvim logično zar ne? Umesto svakodnevnog pranja, probajte da perete kosu dva do tri puta nedeljno. Neka šampon za suvo pranje kose postane vaš najbolji prijatelj.
3. Perete kosu na kraju tuširanja


Kosu našamponirajte kako uđete u tuš, odmah je isperite i nanesite regenerator, a onda ga ostavite da deluje dok obavite ostatak svog rituala.4. Perete kosu mlakom vodom


Ako perete kosu vrelom vodom svakog dana, to nikako nije dobro. Ipak, ako je perete mlakom vodom, gubite dosta od pare koja se tada stvara. Kako tvrde stručnjaci, kada se kosa pere vrućom vodom, kutikule se otvaraju, zbog čega bolje upijaju nutrijente iz regeneratora i pakovanja.
 


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/prva.rs

Povezane vesti:


>