Ostalo

Sme�no

Kakao bombe postale su HIT! Napravite ih sami i uživajte! (RECEPT)

Toliko su ukusne da ćete ih stalno praviti, kad ih jednom probate! Kakao bombe postale su HIT! Napravite ih sami kod kuće i uživajte u ukusima!

Kakao bombe postale su HIT! Napravite ih sami i uživajte! (RECEPT) Screenshoot/Instagram







Ima li šta bolje zimi od toplih, slatkih, ukusnih napitaka?



Do skoro se činilo da je ceo svet bio opsednut dalgona kafom, koja je bila proglašena i za “karantinski hit godine”, ali sada je vreme da mesto zauzme nešto potpuno drugačije.


Poslednjih dana, Tik Tok i Instagram preplavljeni su neodoljivim kakao “bombama”, koje obećavaju najukusniju toplu čokoladu ikada.



Toliko su popularne da su brojne poslastičarnice počele da izrađuju ovakve poslastice i u formi poklona, a mogu se naći i sa jesitivim zlatom, gliterima, punjene od kakaa, pa sve do maršmelou kolačića, čokoladnim mrvicama, belom čokoladom, kolačićima i slično.


Izgledaju magično, pogotovo kada preko njih sipate toplo mleko.








Naravno da ih možete napraviti i sami, a sve što vam je potrebno su silikonske modle, u bilo kom obliku, kao i čokolada za kuvanje. Unutra ih napunite kakaom ili čime već želite.



Dakle, potrebno je da čokoladu otopite, a potom sipate u modlu i razmažete do ivica. Biće potrebno oko petnaestak minuta da se čokolada stegne, ili modle možete staviti i u frižider. Nakon toga, pažljivo ih izvadite iz kalupa. Povucite nežno kalup, pa tek onda izvucite polulopte napolje.









Sada treba da izravnate ivice, a to ćete najlakše uraditi tako što ćete malo zagrejati tiganj na ringli, a potom nežno spustiti polovine dok ivice ne budu savršeno glatke.



U jednu polovinu sipajte sastojke – kakao, šlag, krem, čokoladne mrvice ili bombone, maršmelou ili šta vam već padne na pamet. Kada želite da spojite polovine, samo jednu spustite ponovo na tiganj i potom prislonite. Ukoliko je potrebno, nežno pređite preko ivica, kako se ne bi video spoj.








Nakon toga, samo zagrejte mleko i spustite vaše kakao bombe unutra.









Evo još jednog detaljnijeg tutorijala kako da to uradite najbolje:










Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Objektiv.rs

Povezane vesti:


>