Lepota

Ljubav & Sex

Farbanje kose! Kako da je obojite u kućnim uslovima kao profesionalac!

Farbanje kose! Kako da je obojite u kućnim uslovima kao profesionalac! Pet trikova koji će vam veoma biti od pomoći ako ste odlučili da to uradite sami!

Farbanje kose! Kako da je obojite u kućnim uslovima kao profesionalac! Svet Plus


Skoro svaka žena postaje inspirisana, praktična i doživi talas kreativne energije kada je u pitanju nega lepote, ali često pomislimo da neke rituale lepote nismo u stanju same savršeno da izvedemo. Na tom spisku nemogućih “do it yourself” stvari često je i bojenje kose kod kuće.


Uz dobro odabranu nijansu, praćenje uputstva i par malih trikova, zaista kod kuće možete pokriti sede, promeniti boju kose i pružiti joj novi sjaj.Predlažemo da isprobate 5 trikova koji će pomoći da same obojite kosu kod kuće kao profesionalac:1. Budite sigurne da ste izabrale pravu nijansu

Ukoliko samo želite da prekrijete sede ili ofarbate izrastak, sigurno već znate koju nijansu ste ranije koristili. Ako želite novu boju kose, budite sigurni da li ste spremni da napravite veliki eksperiment. Stručnjaci najčešće preporučuju da prvo bojenje kose isprobate sa bojom koja je za dve nijanse svetlija ili tamnija od vaše. Najčešće se na pozadini pakovanja boje nalazi slika koja pokazuje određene nijanse pre i posle bojenja.2. Izbor boje za kosu je ključan za željeni rezultat

I kod kuće možete koristiti kvalitetne boje za kosu postići rezultate kao u frizerskom salonu. Birajte boje koje ne sadrže amonijak i samim tim imaju prijatniji miris. raspitajte se koje boje za kosu prekrivaju do 100 odsto sedih i koriste jedinstvenu tehnologiju od 60 % ulja (većinom mineralnih ulja) koja pomažu da vaša kosa izgleda vidljivo kvalitetnije. 

3. Pripremite sve što vam je potrebno

Za bojenje kose kod kuće potrebna nam je mala priprema i organizacija. Kako biste se opustili, osigurajte da boja ne ufleka vašu garderobu. Obucite udobno odelo koje nosite po kući i stavite stari peškir preko ramena koji će vas zaštiti od neželjenih mrlja. Najbolje je da se farbate pred ogledalom, a od rekvizita potrebni su vam četkica, rukavice i posuda za mešanje boje.

4. Bojenje kose po jednostavnim pravilima

U pakovanju boje za kosu pronaćićete detaljno upustvo kako da najlakše i najefikasnije obojite kosu i postignete željenu nijansu. Pre bojenja obavezno pročitajte upustvo i pratite ga, korak po korak. Svakako je najbolje da bojenje počnete od korena kose.
5. Nega nakon bojenja kose

Nakon što kosa primi boju, operite je toplom vodom i šamponom namenjenim za bojenu kosu. Takođe, možete koristiti regenerator i masku za negovanje bojene kose. Preporučujemo i ljubičasti šampon koji ubija žutilo.Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lovesensa

Povezane vesti:


>