Region

Svet

Svet sporta tuguje! Preminuo Dijego Maradona! (VIDEO)

Dijego Armando Maradona, najbolji argentinski i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, je preminuo, javio je najveći argentinski medij "Klarin". Svet sporta tuguje!

Svet sporta tuguje! Preminuo Dijego Maradona! (VIDEO) Screenshoot/Instagram
Maradona je pre dve sedmice podvrgnut operaciji subduralnog hematoma na mozgu, nakon što je hospitalizovan zbog anemije i dehidracije. Lekari su intervenciju izveli i najavili da sledi period oporavka.


Nažalost, situacija se, očigledno, naglo pogoršala jer, kako javljaju lokalni mediji - Maradona je izgleda doživeo srčani udar, a brza intervencija lekara nije bila uspešna.


Kako javlja "Klarin", čuveni fudbaler je pao u sredu ujutru po lokalnom vremenu u svojoj kući u San Andresu, gde se oporavljao od pomenute operacije.


Tridesetog oktobra je napunio 60 godina, a nepunih mesec dana kasnije skončao je igrač kome su se mnogi divili, a koji bi mogao i još više od one titule prvaka sveta s Argentinom i dve titule u Italiji s Napolijem, da se nije odao porocima koje je, kako je sam to isticao pričajući o zavisnosti od naroktika "redovno pobeđivao, iznova i iznova".
Ipak, kao da se u poslednje vreme "primirio", mada je bilo čudnih scena dok je radio kao trener Tigrea, ali je delovalo da je konačno na pravoj stazi, kakvu velikan fudbala, što on svakako jeste bio, i zaslužuje. Međutim, situacija sa neophodnošću operacije najavila je da mu je zdravlje isuviše narušeno da bi i iz ovog problema mogao da se izvuče. Otišao je u večnost, a u nju je ušao brojnim majstorijama zbog kojih su milioni ljubitelja fudbala uzdisali, a mnogi od njih - i počeli da se bave ovim sportom u kome je Maradoni, mnogima, bio ravan samo Pele. 

Kusturica je o Maradoni snimio dokumentarni film "Dijego Maradona", a Emir i legendrni fudbaler bili su dobri prijatelji.

- Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške periode. Patio se sa drogom, ali je umeo i to da reši tek povremeno, kao što je rešavao najteže situacije u fudbalu - ispričao je režiser.

- Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti - rekao je Kusturica.Pokojni fudbaler nikada nije krio koliko je voleo Srbiju i Kusturicu.

- Emir je moj prijatelj, napravio je odličan film o meni. Bilo mi je lepo kod vas. Moje srce je uz Srbiju, a znam da je i srce cele Argentine uz vašu zemlju i da moj narod gaji snažna osećanja prema vašem - poručio je tada Maradona.

Podsetimo, Maradona je preminuo u svom domu u Tigreu, u Argentini, gde se oporavljao posle operacije hematoma na mozgu koju je imao pre dve nedelje, preneli su svetksi mediji.


Maradona, po mnogima jedan od najvećih fudbalera svih vremena, vodio je Argentinu do osvajanja Svetskog prvenstva 1986. godine koje je bilo vrhunac njegove velike karijere.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/blicsport

Povezane vesti:


>