Ljubav

Style

Nekoliko razloga zašto je svađa dobra za vašu vezu!

Nekoliko razloga zašto je svađa dobra za vašu vezu! Pre svega, naučite pravila fer rasprave! Konstruktivne rasprave ojačaće vaš odnos sa partnerom, a oboje ćete naučiti kako da na pravilan način prevaziđete nesuglasice i razumete jedno drugo.

Nekoliko razloga zašto je svađa dobra za vašu vezu! Svet Plus




Svi znamo da su konstantne svađe u vezi loš znak i ne slute ni na šta dobro, ali male, zdrave i konstruktivne rasprave mogu biti odlične za vaš odnos - kaže ekspert za veze, Džejn Grir.

 

Ona je objasnila 3 načina kako male svađe s vremena na vreme pozitivno utiču na vezu, pre svega u psihičkom smislu i kako ojačavaju vaš odnos.




1. Oslobađate se negativnih emocija

 

Ništa gore od čuvanja svega što vam smeta zatvoreno u sebi! Bilo da se radi o kašnjenjima, zaboravljanju godišnjice ili partnerovim navikama koje vam idu na živce, u jednom trenutku to mora eksplodirati, a tada bi moglo doći do nepopravljive štete - piše Women's Health Magazin.

 


Sa druge strane, kad god se pojavi nešto što vas nervira, objasnite partneru zbog čega vam to smeta, a on vama neka objasni zbog čega to radi. Iako se posvađate, na kraju ćete prevazići problem, pa neće biti potrebe da se u tajnosti nervirate ili svađate svaki dan zbog iste stvari.



"Svađa je dobra i produktivna zato što oslobađa emotivne kanale frustracije, ozlojeđenosti i besa, koji kada se nagomilaju vode do ozbiljnih konflikata" - kaže Grir.

 

Ne bojte se da kažete svoje mišljenje zato što se plašite rasprave - to može imati samo kontra-efekat.





 





2. Bolje ćete razumeti partnera

 

Konstruktivna svađa ne podrazumeva pogrdna imena, napadanje i kritikovanje. U dobroj svađi, oba partnera treba da iskažu svoja osećanja i mišljenja, kao i da pažljivo saslušaju onog drugog. Poenta je da saslušate partnera, a ne da ga napadnete zato što misli drugačije od vas.

 

Učinite ovo i dobićete sledeći rezultat: naučićete više o pristupu različitim problemima koji vaš partner i vi imate, što će vam obezbediti bolju komunikaciju i jači odnos u budućnosti.





3. Uvežbaćete kompromis

 

Smislena svađa ne treba da odlučuje ko je u pravu, ako ne.

 

"Krajnji rezultat podrazumeva pronalaženje sredine kroz kompromis" - objašnjava Džejn Grir. To nije uvek lako, ali nemojte se obeshrabriti ako ne uspete iz prve.

 

"Ako ne možete da "čujete" onog drugog, ostavite se svađe i razmislite ponovo" - savetuje ekspert za veze.

 

Studija je pokazala da kada odete ljuti u krevet to i nije najgora stvar na svetu - to pokazuje da niste osoba koja tera svoje po svaku cenu, već osoba koja ume da zaustavi svađu i oslobodi se negativnih emocija pre spavanja.

 

Ključno je shvatiti kako voditi "fer svađu", jer se sigurno nećete slagati oko svake sitnice do kraja života, a ne želite ni da svo to vreme provedete u svađi.

 

Prihvatite to i vaša veza će biti jača i kvalitetnija nego ikada!





 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>