Zdravlje

Ljubav

Pomognite organizmu da izbaci višak tečnosti!

Tečnost nam je neophodna za normalno funkcionisanje. Obratite pažnju na ove namirnice! Pomognite organizmu da izbaci višak tečnosti i rešite se nadutosti.

Pomognite organizmu da izbaci višak tečnosti! Svet Plus




Postoje namirnice koje pospešuju zadržavanje tečnosti u organizmu. Njih treba izbegavati ili kontrolisano konzumirati.

 
Svega po malo, to je univerzalna formula koja nikako ne može da vam škodi. Kad jedete bilo koju namirnicu ili svoje omiljeno jelo, neopodno je da znate koliko tečnosti sadrži i kako će to uticati na vaš organizam.




So

Koliko god so poboljšava ukus hrane, toliko može štetno da deluje na organizam. Prekomerno slana jela nikako nisu poželjna jer so zadržava tečnost u organizmu. Otud se javlja problem s bubrezima, otok ispod očiju, nadutost i loše varenje.



Mlečni proizvodi

Treba umereno da se nađu na vašem stolu.




Jabuke

Ako Englezi dan završavaju jabukom to znači da će imati zdravo srce, tako kaže jedno istraživanje. Međutim, i jabuke mogu da budu problem. Nutricionisti savetuju jednu do dve dnevno jer i jabuke utiču na zadržavanje tečnosti u organizmu.

 

Jedete voće posle obroka? Znajte da se u organizmu dešava nešto strašno!




 




Zeleno povrće

Kupus, brokoli, kelj, grašak i karfiol sadrže šećere koji se teško vare, zadržavaju tečnost pa se zato javljaju gasovi. Dakle, i ove namirnice treba ujereno da konzumirate.




Grašak

Grašak u svom sastavu ima 21 aminokiselinu, a za dnevno normalno fukcionisanje organizma potrebno je 24. To je dovoljan razlog da grašak jednom nedeljno, a maksimalno dva puta, uvrstite u svoj jelovnik. Treba da znate i to da grašak sadrži šećer koji se teško vari pa se zato ne preporučuje česta upotreba.



Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 





 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>