Region

Svet

Ivan Bekjarev se mnogo namučio, bio je baš u teškom stanju!

Glumac Ivan Bekjarev se mnogo namučio, bio je baš u teškom stanju zbog korona virusa, a njegovi prijatelji i kolege su bili sa njim u kontaktu sve dok nije otišao na respirator.

Ivan Bekjarev se mnogo namučio, bio je baš u teškom stanju! Screenshoot/Video





Legendarni Ivan Bekjarev, koji je preminuo u ponedeljak u 74. godini na Infektivnoj klinici u Beogradu od koronavirusa, mnogo se namučio pred smrt, kaže Milan Kalinić!


On se koronom zarazio krajem oktobra, na snimanju filma "Bilo jednom u Srbiji" u Leskovcu. Poznati glumac dugo nije imao nikakve simptome bolesti i nadao se brzom povratku na posao. Nažalost, zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo 6. novembra, pa je prebačen u bolnicu, gde je izgubio bitku sa opakom bolešću.


- Ivan se mnogo namučio, bio je baš u teškom stanju. U poslednje vreme nisam mogao da se čujem sa njim jer je bio u komi i na respiratoru. Naša klasa, kojoj je predavao, između sebe je delila informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Svi smo se nadali da će da ozdravi, ali smo se potajno pripremali na najstrašnije. Mislim da se sada smirio i olakšao dušu - priča jedan od Ivanovih studenata Milan Kalinić.








Prijatelj sa studentima

Da su svi studenti bili bliski sa profesorom i molili se da pobedi koronu, potvrđuje i Iva Štrljić, kojoj je vremenom postao najbolji prijatelj:

- Mnogo je voleo svoje studente. Čestitao nam je rođendane, dolazio na naše proslave i najglasnije aplaudirao. Bio je divan profesor, ne mogu još da poverujem da ga nema. Bekjarev je predavao i glumcu Stipetu Kosančiću. Bio je jedan od prvih Hrvata koji je došao u Beograd da uči glumu posle rata, a Ivan ga je dočekao raširenih ruku. Bodrio ga je i uvek bio tu za njega kad mu je trebalo druženje ili razgovor. Poslednji put su se videli pre godinu dana u Zagrebu, gde su uz pivo pričali o glumi i redom zvali sve studente sa klase.


- Došao sam na prijemni u Beograd kod profesora Bekjareva jer sam čuo da Kurčubić iz "Boljeg života" prima u klasu. Ej, onaj Kurčubić, jedan od idola svih nas! Posle studiranja u Beograd sam dolazio na gostovanja, a on i njegova supruga Mikica su bili na svakom. Do kraja je pratio karijere svih svojih studenta, jednako kao i dok nam je bio profesor - napisao je Stipe na Fejsbuku.



Kolege potresene

Osim glumčevih studenata, njegovim odlaskom potresene su i kolege koje su decenijama sarađivale s njim.

- Užasnuta sam ovim što se dogodilo. Baš me je pogodilo, verovatno zato što je ova boleština nevidljiva i podla. Teško mi je - priča Seka Sablić, koja je igrala s pokojnim glumcem u "Srećnim ljudima".




 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo

Povezane vesti:


>