Zdravlje

Ljubav & Sex

Jedete voće posle obroka? Znajte da se u organizmu dešava nešto strašno!

Nije dovoljno kupiti voće, oprati ga i pojesti. Ne jede se svako voće u svakom trenutku! Jedete voće posle obroka? Znajte da se u organizmu dešava nešto strašno!

Jedete voće posle obroka? Znajte da se u organizmu dešava nešto strašno! Svet Plus

Mnogi se odlučuju za voćnu dijetu, jer su ove namirnice prepune vitamina i fantastične su za detoksikaciju.Drugi se, pak, u želji da smanje unos kalorija odlučuju za voće umesto sdlatkiša. Međutim, da li ste zanali da voće nikada ne treba jesti posle obroka?


Voće se jede pre, a ne posle obroka i pogotovo ne kao salata uz jelo! Kada pojedete parče hleba i voće, žitarice sprečavaju voće da kroz prazan želudac prođu do creva gde će iskoristiti maksimum vitamina. Zbog toga se čitav obrok raspadne i pokvari i voće gubi najvažniju ulogu.
 

Voće izaziva gasove?

Voće pomešano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi gasove! Ovo se jedino ne dešava sa pomorandžom ili limunom jer su kiseli. Ostalo voće u telu postaje alkalno, a najgore je ako voće pijete kao haldan sok. Sveže isceđen i sobne temperature - da.
U koje doba dana se jede voće?Banane

Nikada se ne jedu ujutru, već uveče i naročito pre spavanja. Ovo voće se jede posle treninga ili velikog napora. Podiže raspoloženje, odlična je protiv depresije. Posle banane se bolje spava.
Jabuke

Jabuke se nikada ne jedu uveče, jer mogu da izazovu lučenje želudačne kiseline. Dakle, ovo voće se jede ujutru ili između obroka.Kivi

Pošto sadrži više vitamina od pomorandže ovo čupavo voće se preporučuje svima. Međutim, tokom jednog dana treba pojesti najviše dva kivija, jer osetljivim ljudima može da izazove alergiju.Pomorandža

Prema mišljenju doktorke Ane Gifing pomorandžu ne treba jesti ujutru, iako mnogi misle da tako ubrzavaju metabolizam. Gifing preporučuje da se voće jede oko 17 časova, kada je najniži šećer u krvi.Najbolji odgovor na pitanje "koliko je voća dovoljno" glasi: Onoliko koliko stane u šaku!
 

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>