Region

Svet

Ivan Bekjarev preminuo u 74. godini! Po ovome ćemo ga pamtiti!

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je juče u 74. godini! Prvu ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu "Bokseri idu u raj", a poslednju ulogu ostvario je u filmu "Bilo jednom u Srbiji" reditelja Petra Ristovskog. Po ovome ćemo ga pamtiti...

Ivan Bekjarev preminuo u 74. godini! Po ovome ćemo ga pamtiti! Foto: Facebook




Čuveni srpski glumac Ivan Bekjarev je pre nešto manje od dve nedelje primljen u bolnicu jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje.


Bekjarev je bio poreklom iz Makedonije. Njegov otac Georgi (Đorđe) je pred Drugi svetski rat došao u našu prestonicu, a majka Radmila koja je bila iz Đevđelije, u Beograd je stigla 1945. godine.

Ivanov otac je pre rata posrbio prezime u Bećarević, ali ga je nakon Ivanovog rođenja ponovo promenio u Bekjarev, da bi izbegao neprijatnosti jer se tako prezivao Boško Bećarević, šef beogradske Specijalne policije koja je sarađivala sa Nemcima tokom rata.

"Svejedno je da li ste muškarac ili žena, ako pođete od toga da je porodica osnova svakog društva i rešite da uđete u brak, onda će vam biti lako da provedete toliko godina sa istom osobom. Najlakše je razvesti se, ali treba čuvati i gajiti brak, naročito nakon što dobijete potomstvo. Međutim, današnje klinke menjaju frajere na nedeljnom novu, pa nije ni čudo što kada uđu u brak ne mogu da se oslobode te navike i što dolazi do sve većeg broja razvoda, rekao je glumac pre nekoliko godina za "Helo magazin".



Na pitanje po čemu se njegova Mikica razlikuje od ostalih žena odgovorio je:



"Nema tu velike filozofije, neko vam odgovara ili ne odgovara. Kada se sa nekim nađete onda je potpuno prirodno da razmišljate o braku i o tome da provedete život zajedno".



Kako se Mikica nosila sa njegovom popularnošću?

"To nije lako ni meni, a pogotovo je teško za nju. Međutim, imam sreću da je moja supruga vrlo brzo shvatila da su to samo vesti koje prodaju novine i da im ne treba pridavati pažnju. Tako se često dešava da neistine koje se pišu o meni mnogo teže padnu meni nego njoj. Mnogo je češći bio slučaj da me ona teši kada se objavi neka glupost, koja je sastavni deo mog posla, a zbog kojih često patim".



Bekjarev je sa Mikicom bio 40 godina u braku, a jednom prilikom je rekao da je njegova supruga ljubomorna "u onoj normalnoj dozi kada se neko voli. Ništa preterano".



"Poverenje i želja za očuvanje porodice su nešto što održava brak, pa takav je slučaj bio i sa nama".


Ivan je rođen u Beogradu 6. aprila 1946. godine.

Posle završetka osnovne škole, Ivan je upisao Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti.

Prvu ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu "Bokseri idu u raj".


Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član.



 




Odigrao je veliki broj uloga u TV dramama i kultnim serijama kao što su "Bolji život" i "Srećni ljudi", kao i u veoma gledanim serijama "Otpisani", "Više od igre", "Kraj dinastije Obrenović" i drugima.

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji i dr. Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

Imao je i veći broj svojih šou programa na raznim televizijama. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama i dr.

Osvojio je veliki broj nagrada, a poslednju "Zlatni ćuran za životno delo" na Danima komedije u Jagodini 2016. godine.

Poslednju ulogu ostvario je u filmu "Bilo jednom u Srbiji" reditelja Petra Ristovskog.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novosti/helomagazin

Povezane vesti:


>