Ostalo

Sme�no

Kada je rođena vaša beba: Jutro, podne ili veče?

Kada je rođena vaša beba: Jutro, podne ili veče? Interesantno je da je u istraživanjima takođe zabeleženo da postoje i razlike u načinu porođaja, u odnosu na doba dana.

Kada je rođena vaša beba: Jutro, podne ili veče? Svet Plus




Dva porođaja mame Sare Mek Ginis, desila su se noću, a kada je saznala da je njeno iskustvo danas veoma retko, ovu zanimljivu statistiku podelila je sa čitaocima svog bloga, piše Yumama.com.

 

"Kada pomislim na porođaj, to je uvek nešto što se dešava noću, a poslednji napon i novorođenče uvek dolaze oko ponoći. Moj prvi sin došao je na svet u 3 časa i 30 minuta posle ponoći, a njegov 20 meseci mlađi brat, rođen je u 00:45 časova. Ali ispostavilo se da moje iskustvo nije baš uobičajeno."

 

Statistika pokazuje da se najveći procenat novorođenih beba u Americi rađa u ranim jutarnjim i prepodnevnim časovima. Istraživanja, rađena od strane američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti pokazala su da je "najpopularnije" vreme za porođaj između 8 i 12 časova u podne.

 





I ne samo to, ispostavilo se da vreme dolaska moje dece na svet spada u vreme kada se deca retko rađaju. Istraživanja su pokazala da se samo tri posto dece rađa između ponoći i 7 časova ujutro.

 

Interesantno je da je u istraživanjima takođe zabeleženo da postoje i razlike u načinu porođaja, u odnosu na doba dana. Carski rez u najvećem broju slučajeva rađen je ženama čiji je porođaj počeo tokom večeri ili u ranim jutarnjim časovima. Dok se neindukovan prirodni porođaj najčešće dešava u prepodnevnim časovima, a porođaji kod kuće najčešći su sat vremena posle ponoći.

 

Autori studije dali su objašnjenje -  broj medicinskih intervencija, kao što su indukcija ili carski rez, povećali su se u proteklih nekoliko decenija, što je u značajnoj meri povećalo broj porođaja koji se dešavaju u toku dana".

 

Interesantno, zar ne?









 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Yumama.com

Povezane vesti:


>