Region

Svet

Zoran Marjanović svesno isključio telefon pre ubistva!

Sudski veštak posvedočio juče pred sudom da ne zna kuda se i gde optuženi za ubistvo supruge Zoran Marjanović kretao u vreme zločina, jer mu je mobilni bio isključen 25 minuta. Svesno isključio telefon pre ubistva!

Zoran Marjanović svesno isključio telefon pre ubistva! Screenshoot/Instagram





Zoran Marjanović svesno je isključio svoj mobilni telefon u vreme ubistva supruge pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, izjavio je juče pred Višim sudom u Beogradu sudski veštak Dragoljub Vasiljević!



On je naveo da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta i da on ne zna gde se u to vreme optuženi za zločin kretao, ali da smatra da je bilo neminovno da se on i supruga sretnu između 16.57 i 17.04 sata.



Veštak je objasnio da je Jelenin telefon sve vreme bio upaljen tako da je njeno kretanje moglo da se prati non stop, dok sa Zoranovim to nije bilo moguće.

Veštak je naveo i da je Zoran kada je ponovo uključio telefon pet puta zvao suprugu Jelenu. Prvi poziv uputio je supruzi u 17.04 sati, kada bazna stanica ponovo registruje signal telefona okrivljenog.

- Drugi poziv ka Jeleni bio je sa druge bazne stanice, a treći se registruje u 17.09. Nakon toga, bila su još dva poziva usmerena ka Jeleni u 17.11 i 17.13 sati - rekao je veštak.


Zatim je u 17.14 pozvao svog brata Miloša koji mu nije odgovorio na taj poziv. I njegov telefon je bio ili isključen ili u "režimu letenja".

Odbrana Zorana Marjanovića nizom pitanja pokušala je da opovrgne tu tvrdnju veštaka.


Višesatno suđenje je i dalje u toku, a nakon pauze advokat Aleksandar Zarić nastavio je sa pitanjima za veštaka.


- Jelena Marjanović poslednji put je registrovana na nasipu u 16.56 sati. Po mom stručnom mišljenju njen silazak s nasipa bio je u 16.57 časova, dok se Zoranov telefon uključuje u 17.04 na mestu na kom je Jelena bila u 16.56 - objasnio je veštak Vasiljević i dodao da je reč o mestu od oko 100-120 metara od mesta ubistva.



Sudija je nekoliko puta opomenula odbranu Zorana Marjanovića jer nisu bili disciplinovani i upadali su u reč veštaku.

Tužilaštvo Zorana Marjanovića tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.



On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.



Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već četiri i po godine.


 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Blic.rs

Povezane vesti:


>