Region

Svet

Region

Isidora Bjelica: Dokumentarac o njenom životu, od 7. godine do smrti!

Spisateljica Isidora Bjelica preminula je u avgustu ove godine, nakon što se dugo i hrabro borila sa opakom bolešću. Mnogi će je pamtiti, osim po divnim romanima, i kao osobu koja je rušila tabue. Dokumentarac o njenom životu, od 7. godine do smrti!

Isidora Bjelica: Dokumentarac o njenom životu, od 7. godine do smrti! Screenshoot/Instagram
Oni koji su je poznavali kažu da je imala uzbudljiv život još od malena, kada je sa ocem Dimitrijem počela da putuje svetom i upoznaje mnogobrojne svetske face. Među njima je bila čak i princeza Dajana. 

Zbog svih detalja uveliko se, kako javljaju domaći mediji, prikupljaju sve informacije kako bi se snimio film o njenom životu. Planirano je da se prikaže Isidorin život od sedme godine do smrti, a lik bi tumačile tri glumice.
Film bi pratio njen život od rane mladosti i odrastanja u Sarajevu. Isidora je već sa 19 godina objavila svoju prvu knjigu i još tada shvatila da će život posvetiti pisanju. Nakon toga zalagala se za demokratiju, pa je često bila napadana na demonstracijama jer je ulazila u sukobe i sa policijom komunističke Jugoslavije. Osumnjičena je da je želela da sruši tada aktuelni režim, pretili su joj silovanjem i smrću, pa je sa porodicom proterana iz rodnog Sarajeva u Beograd! Četiri godine kasnije na stan Isidorine porodice u Sarajevu pala je granata… Međutim, nijedan od tih strašnih događaja nije je pokolebao da nastavi svoju životnu misiju - priča izvor.

U Beogradu je nizala samo uspehe i mnogima je bila glavni uzor. Imala je i buran ljubavni život, a sa 27 godina skrasila se pored Nebojše Pajkića koji se razveo zbog nje. Prvo su stanovali u iznajmljenoj garsonjeri, spavali su na podu, nisu imali ni šporet, ali se nikada nisu žalili. U međuvremenu je rodila sina Lava, a porođaj se toliko iskomplikovao da je jedva ostala živa. Plašila se da ostane trudna drugi put verujući da će taj porođaj biti koban po nju. To su samo mali fragmenti njenog uzbudljivog života. Isidora je bila otvorena osoba, ali scenarista filma zna da ona nije otkrila javno sve svoje tajne. Neke stvari je sačuvala samo za sebe, a to se uglavnom odnosi na brak sa Pajkićem. Oni su imali mnogo uspeha i padova, a bilo je tu i nekih afera. Reditelj i scenarista su rešeni da ekranizuju sve zanimljivosti iz njenog života, ali se ipak pita i porodica - dodao je izvor.

Ovim povodom oglasio se i sin Isiodre Bjelice, Lav Pajkić koji je rekao kako ih niko nije kontaktirao za ovaj film.Niko nas još nije zvao u vezi filma o maminom životu. Njena životna priča jeste kao neki film, meni lično to zvuči zanimljivo, ali kada me kontaktiraju za dozvolu za snimanje, moraću prvo da se konsultujem sa ocem i sa sestrom. To je ipak ozbiljna odluka. - rekao je Lav.
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo

Povezane vesti:


>