Lepota

Ljubav & Sex

Saveti za lepotu koje morate slediti ukoliko želite da izgledate mlađe i lepše!

Skoro sve je “veštačka hrana” kada je bjuti trend u pitanju i prirodni preparati kao da su davno zaboravljeni. Saveti za lepotu koje morate slediti ukoliko želite da izgledate mlađe i lepše!

Saveti za lepotu koje morate slediti ukoliko želite da izgledate mlađe i lepše! Svet Plus




Današnja industrija lepote propagira gomilu hemijskih proizvoda i savetuju da ih koristite kako bi očuvale svežinu kože, kose, noktiju i celog tela. Skoro sve je “veštačka hrana” kada je bjuti trend u pitanju i prirodni preparati kao da su davno zaboravljeni.

Međutim, Indijke i dalje veruju da žena treba da se neguje preparatima iz prirode. Ove lepotice svetskog glasa propagiraju stil života koji kaže da lepota dolazi iznutra. One se hrane strogo organskim namirnicama, jer tako održavaju zdravlje svog tela što se zatim pokazuje i spolja.



Ova njihova tri saveta za lepotu morate da sledite ukoliko želite da izgledate mlađe i lepše.



Kožu negujte prirodnim proizvodima napravljenim od kurkume i ruže


Poznato je da kurkuma ima antiinflamatorno dejstvo pa je odličan “preparat” za negu kože. Indijke prave kreme ponekad samo od kurkume i vode, a ponekad dodaju i latice ruže čiji sok ima umirujuće dejstvo.



 




Kurkuma je fantastična i za ten, jer utiče tako da ujednačava boju kože, pa zbog toga žene iz Indije tako “sijaju”.


Interesantno je da se za njegu koriste i šafran, koren sladića, ali i prirodna glina.


Prirodne maske i kreme za kožu možete koristiti gotovo svakodnevno.



Kosu tretirajte uljima


Mnoge Indijke pored tretmana i pakovanja kose uz pomoć ulja, čak mažu kosu uljanim preparatima da bi je zalizale i da im ona sija. Ovo je karakteristično za mlade devojke koje su još u školi.



Najčešće se koristi kokosovo ulje koje je prijatnog mirisa i jako delotvorno za dlaku, jer je hrani proteinima i daje joj elastičnost.

Orahovo ulje ima isto svojstvo, ali još daje kosi toliko potrebni vitamin B koji utiče na njen rast i razvoj.

Hibiskusovo ulje pored hranljivosti ima svojstvo i odbrane kose od štetnog zračenja, čime joj čuva kvalitet i boju.



Ulje nanosite na kosu uveče i potrudite se da prenoćite sa njim na glavi. Dobro operite kosu ujutru i spremni ste da osvojite svet. Ovakva maska za kosu se primenjuje dva puta nedeljno.










Šminkajte oči samo kajalom


Kajal je indijska šminka za oči, nešto poput ajlajnera. Naime, kajal ima šiljast vrh u obliku piramide koji služi za iscrtavanje željenih linija oko očiju.

Kajal se sastoji od prirodnih supstanci – biljnog voska, mikrokristalnog voska, gliceril oleata, gliceril stearata, ricinusovog ulja, triglicerida palminog ulja, vitamina E.

Sve ove supstance su tu kako bi istovremeno mogle da “oboje” predeo oko očiju i tako ih još više istaknu i da održe kožu vitalnom, odnosno da onemoguće njeno sušenje i stvaranje bora.

Svaka Indijka koja drži do svog izgleda odmah po umivanju nanosi kajal na oči, jer je njima važno da i u kući kao i na ulici izgledaju privlačno.



Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE  






 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>