Ostalo

Sme�no

Pečene korpice od sira! Predjelo koje će oduševiti vaše goste! (RECEPT)

Ovo u stvari i nije recept, ovo je samo ideja koju možete dopunjavati po vašoj želji. Pečene korpice od sira! Predjelo koje će oduševiti vaše goste! 

Pečene korpice od sira! Predjelo koje će oduševiti vaše goste! (RECEPT) Screenshoot/kuvarancije.com




Za svaku čašicu je potrebna po jedna vrhom puna kašika sitno narendanog masnijeg sira. To znači da izbegavate nemasne sireve od obranog mleka jer takav sir obično bude previše tvrd i žilav kada se ispeče.


U tepsiju rasporedite narendani sir. i stavite u rernu zagrejanu na 200°C. Ostavite u rerni dok se sir ne istopi. Istopljeni sir izvadite iz rerne i svaku gomilicu istopljenog sira stavite preko donje strane kalupa za mafine. Ako želite krckaviji sir, vratite sve ponovo u rernu dok sir ne porumeni, ili ako ne želite ostavite ga samo da se ohladi i stegne.



 


Pečene korpice pažljivo skinite sa kalupa (veoma lako pucaju). U ohlađene sipajte razne salate po izboru i ukusu, sa ili bez mesa, kao što su npr. ruska salata, salata od piletine, salata od tunjevine,...

Korpice koje vam puknu iskoristite za ukrašavanje punjenja u njima, mada mislim da je grickanje krckavog sira toliko zarazno da slobodno napravite malo veću količinu od onoga što planirate.


Prijatno!



 



Još recepata možete pogledati OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: kuvarancije

Povezane vesti:


>