Region

Svet

Gde pevači nastupaju za pravoslavnu Novu godinu?!

Aca Ilić i Zlata Petrović dočekaće sa svojim obožavocima srpsku Novu godinu u Štutgartu, Radiša Urošević jedva čeka da ponovo zapeva u Temišvaru, Marinko Rokvić u Kumanovu i Zagrebu, a Miroslav Ilić prvi put u Ljubljani.

Gde pevači nastupaju za pravoslavnu Novu godinu?!



Za razliku od dočeka Nove godine 31. decembra, kada su mnogi pevači ostali bez najunosnije tezge u godini, za doček pravoslavne Nove godine "razmileli" su se širom Evrope. Većina njih zadovoljno trlja ruke, jer su ugovorili nastupe širom dijaspore, pa će naši zemljaci uživati u brojnim hitovima poznatih pevača.

"Pevaću u srpskom klubu u Štutgartu. Posle tri meseca izolacije na Farmi jedva čekam da malo prošetam svetom, ali i da sa našim ljudima proslavim Novu godinu. Prošle srpske Nove godine nisam pevao zbog oca, pa se radujem što ove godine nastupam baš u dijaspori. Za 31. decembar radila je Bilja, a ja sam bio kod kuće sa sinom Ivanom, a sada pevam ja, tako da smo se podelili. Organizator je hteo da angažuje nas učesnike Farme, pa je izbor pao na mene i Zlatu", kaže Aca Ilić, koga po povratku u domovinu očekuje i nastup za Svetog Savu u Beogradu. I Radiša Urošević će pevati dijaspori, ali u Rumuniji.

"Za srpsku Novu godinu nastupam u Temišvaru sa svojim orkestrom. I pre nekoliko godina sam pevao u istom klubu i bilo je fenomenalno. Naši ljudi, odnosno Srbi koji žive u Rumuniji, bili su oduševljeni, pa sam i ove godine rado prihvatio njihov poziv. Ti ljudi vole da slušaju pravu, srpsku narodnu muziku i svaki put me oberučke prime. Pogotovo je posebno raspoloženje za pravoslavnu Novu godinu. Znaju ceo moj repertoar, pesme su po njihovom je ukusu, tako da uživaju i oni i ja. Za doček srpske Nove godine mogao sam da biram gde ću da radim, jer sam imao više od deset poziva, ali ovo mi je najmilije", iskren je Radiša.

izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>