Region

Svet

Crvena jabuka: Šta kad poljubaca nema! (VIDEO)

Dražen Žerić Žera, frontmen grupe "Crvena jabuka", prepun elana najavio je nove pesme benda koji više od tri decenije živi na sceni. Nova pesma i spot " Šta kad poljubaca nema"!

Crvena jabuka: Šta kad poljubaca nema! (VIDEO) Screenshoot/Instagram/croatiarecords
"'Tvrđava' je naš novi studijski album, a kao i u prethodnima, uvijek se trudimo prenijeti iskrenu emociju. Iza svake naše pjesme stoji odlična autorska ekipa koja zna napraviti melodiju i tekst i mislim da to prepoznaje naša publika. Većinu pjesama na novom albumu potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo i Dragana Kajtazović Šenkovski, a ostatak ekipe čine Dino Muharemović, Laris Pašalić, Samir Kadirić, Željko Krznarić, Dragan Spajić Gale i Mirosav Stolica. Glazbenu produkciju cijelog albuma potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo, Dražen Žerić, Laris Pašalić i Marin Meštrović.


Uvijek želimo da na albumu imamo dosta pjesama, tako je i na ovom petnaest sjajnih pjesama u kojima su gosti Bojan Žerić Zer0, gost u pjesmi 'Gloria', Rijad Gvozden recitira u pjesmi 'Ljeto', u pjesmi 'Šta kad poljubaca nema' gostuje Alen Hrbinić. Poznati sarajevski glumac Josip Pejaković gostuje čak na dvije, 'Tvrđava' i 'Moj brate', koju i autorski potpisuje. Kao bonus track smo izdvojili pjesmu 'Aleje ljubavi', pjesmu u kojoj sam ja gost Željku Samardžiću, a pjesma je vrlo brzo postala hit diljem regije." - rekao je Žera za "Jutarnji.hr"
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>