Zdravlje

Ljubav & Sex

Evo odakle potiču toksini! Šta vas najviše truje svakoga dana?

Šta vas najviše truje svakoga dana? Tekstovi o tome kako da očistite svoj organizam od otrova su veoma česti, ali veoma je važno da znate i koji su izvori tih toksina i način na koji oni dospevaju u naš organizam. Evo odakle potiču toksini!

Evo odakle potiču toksini! Šta vas najviše truje svakoga dana? Svet Plus

Odakle potiču toksini koji truju i oštećuju organizam?

 

Danas vam pišemo upravo o tome odakle potiču toksini koji se nakupljaju u organizmu, i koji pre ili kasnije mogu oslabiti naš imuni sistem i uticati na to da se osećamo loše, umorno i da se lako razbolimo. Nemojte ignorisati sledeće informacije, jer vam mogu biti od koristi.

 

1.Toksini iz životne sredine

 

– Atmosferska zagađenja: jedan od najčešćih izvora intoksikacije (trovanja) je bez ikakve sumnje zagađenje koje uzrokuju automobili, izduvni gasovi, dim i industrija. Ovakva zagađenja zadržavaju se u atmosferi i svakodnevno ih udišemo.

 

– Toksične supstance iz sredstava za čišćenje, kao što su hlor i amonijak, jako su štetne. Svi oni proizvodi sa "jakim" mirisom koje koristimo za čišćenje kupatila, kuhinje i dr, sadrže toksine koje udišemo.

 

– Đubriva i pesticidi, koje koristimo u poljoprivredi i baštovanstvu, sadrže materije štetne po organizam.

 

– Boje i lakovi su takođe izvor toksina koje nesvesno udišemo. Količine toksina koje udišemo iz ovih proizvoda su minimalne. Međutim, ukoliko smo stalno izloženi mestima gde se boje i lakovi svakodnevno koriste, rizikujemo da ozbiljno narušimo naše zdravlje.

 

– Vazduh iz klima uređaja sarži toksine, tako da je poželjno da klimu uključite da radi dok niste u kući, a da je isključite kada se vratite.

 

– Vlaga: osobe koje žive u prostorijama sa vlagom, izložene su toksinima.

 

– Osveživači prostora: produkti koje koristimo za osvežavanje ambijenta u kome živimo sadrže štetne čestice koje ne idu u korist zdravlju.

 

– Kozmetički proizvodi: bitno je da podsetimo da mnogi preparati za negu lepote, koje svakodnevno upotrebljavamo, takođe sadrže štetne materije, toksine koje koža upija, i na taj način toksini direktno dospevaju u organizam. Da li želite konkretan primer? Setite se da je aluminijum prisutan u većini dezodoranasa.
 


2.Toksini iz namirnica i lekova

 

– Kako navode stručnjaci, najopasniji toksini potiču upravo iz lekova. Zbog čega? Toksine iz lekova je teže eliminisati, jer se radi o teškim metalima koji se nakupljaju u jetri i bubrezima, narušavajući pravilnu funkciju ovih organa. Međutim, ukoliko nam je potrebno određeno lečenje, ne možemo odbiti lekove zbog njihovih neželjenih dejstva, tj. zbog toksina koji se nagomijavaju u organizmu. Zato se preporučuje da uzimamo samo one lekove koje nam je prepisao naš lekar, i da se pridržavamo preporučene terapije.

 

– U poslednje vreme industrija prehrambenih proizvoda je na meti oštrih kritika zbog prekomerne upotrebe aditiva, konzervanasa i hemijskih supstanci koje sadrže toksine. Štetne namirnice sa aditivima i konzervansima mogu biti pogubne za ljudski organizam. Takođe, kao što znate, mnoge voćke i povrće prskaju se pesticidima, i to u velikoj meri. Sve to predstavlja opasnost za naš organizam.
Kako se odbraniti od toksina?

 

Znamo da to nije nimalo lako. Ne možemo svakodnevno ići sa gas maskom niz ulicu, a isto tako mnogi nisu u mogućnosti da sade svoju baštu sa organskim proizvodima. Najbitnije je da budemo svesni toga da smo okruženi ovim sitnim neprijateljima, i da se protiv njih treba boriti putem sledećih mera, koje mogu biti vrlo efikasne:

 

– Uvek kupujte namirnice organskog porekla. Iako ove namirnice mogu imati nešto veću cenu, vredi ih kupiti, za dobrobit vašeg zdravlja i zdravlja vaše porodice.

 

– Pre konzumiranja voća i povrća, uvek ih ostavite da malo odstoje u vodi kojoj možete dodati sodu bikarbonu ili zeolit i dobro ih operite.

 

– Potrudite se da izbegavate sredstva za čišćenje koja sadrže veliki procenat hemikalija. Umesto hemisjkih sredstava za čišćenje, možete koristiti sodu bikarbonu, limun ili razblaženu sirćetnu kiselinu (belo sirće).

 

– Nikada nemojte sami na svoju ruku birati lekove i određivati terapiju. Takođe nemojte da uzimate više lekova nego što je potrebno.

 

– Koristite prirodne kozmetičke proizvode, na biljnoj bazi. U prodaju se sve više mogu naći razni kozmetički preparati koji se prave od prirodnih sastojaka.

 

– Izbegavajte upotrebu osveživača prostorija, jer su jako štetni. Umesto njih preporučuje se da koristite eterična ulja raznih mirisa, koja isto tako mogu efikasno osvežiti vaš dom.

 

– Prostor u kome živite ukrasite biljkama koje pročišćavaju vazduh. Postoji veliki broj takvih biljaka, efikasne su i lepo izgledaju. Nudimo vam neke od tih biljaka: bršljan, zlatna puzavica, filadendron, spatifilum, sanseverija, aglaonema, ukrasna palma.

 

– Ne zaboravite da svakog dana pijete sokove za pročišćavanje organizma, ili da dan započnete čašom tople vode sa limunom.

 

– Postoje i razni čajevi za detoksikaciju organizma, koji su vrlo efikasni (npr. čaj od rastavića ili majčine dušice). Ukoliko ih pijete redovno nakon ručka, vaš organizam će vam biti zahvalan. Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Zdravisimo

Povezane vesti:


>