Ostalo

Sme�no

Stigao novi iPhone 12: Novi dizajn, 3 kamere, novi procesor, 5G, a cena... (VIDEO)

Stigao novi iPhone 12! Predstavljen modeli imaju novi, retro-moderni dizajn, sa ravnim ivicama karakterističnim za iPhone uređaje starijih generacija, 3 kamere, novi procesor, 5G, a ako vas zanima cena, nastavite sa čitanjem...

Stigao novi iPhone 12: Novi dizajn, 3 kamere, novi procesor, 5G, a cena... (VIDEO) Screenshoot/Youtube




Apple je predstavio novi iPhone, "najiščekivniji" pametni telefon godine u svom 12. izdanju. Predstavljeni su iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, telefoni koji su dobili novi, retro-moderni dizajn, sa karakterističnim ravnim ivicama, koji podsećaju na nekadašnje iPhone 4 modele.



Oba telefona su veća od prošlogodišnjih iPhone 11 modela i dolaze sa ekranima dijagonala 6,1 kod iPhone-a 12 Pro i 6,7 inča za iPhone 12 Pro Max, koji je istovremeno i najveći iPhone do sada.

Najznačajnije unapređenje novih pametnih telefona predstavlja novi A14 Bionic čipset, prvi Apple-ov procesor izrađen petonanometarskim procesom, sa impresivnim poboljšanjem u broju tranzistora, kojih sada ima čak tri milijarde više nego u prethodnom A13.


Telefone odlikuje podrška za rad u 5G mrežama, okvir uređaja od nerđajućeg čelika, kao i staklo ekrana za koje Apple tvrdi da je najotpornije u odnosu na bilo koji drugi pametni telefon.


 

Mobilni telefon vam je usporio? Postoji jednostavno rešenje!






Sistem kamera čine 3 senzora od po 12MP, široki, ultraširoki i telefoto, koje su kod većeg iPhonea Pro Max dodatno unapređene.

Telefoni će biti dostupni u verzijama sa 128GB, 256GB i 512GB interne memorije, i dolaze u sivoj, zlatnoj, plavoj i "boji nerđajućeg čelika".


Apple ističe da, uprkos novim performansama i brojnim unapređenjima, cene njihovih novih uređaja nisu drastično porasle. A razlog za povoljnije cene novih modela od očekivanih, leži i u činjenici da novi iPhone-i dolaze bez punjača i slušalica u pakovanju.

Tako će se iPhone 12 Pro prodavati po ceni od 999 dolara, dok će iPhone 12 Pro Max stajati 1.099 dolara. Ta dva modela će biti dostupna već od 16. oktobra, dok će osnovni iPhone 12 i Mini model će početi da se prodaju 6. novembra.








Pored iPhone 12 serije telefona, sinoć je predstvaljen i HomePod Mini pametni zvučnik, koji će se prodavati po ceni od 99 dolara, i novi bežični punjač.



 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/theverge

Povezane vesti:


>