Ljubav

Style

Pet ljubavnih jezika! Evo koji vam odgovara prema horoskopu!

Neko voli da ga obasipaju darovima, a nekome to ništa ne znači ako se kvalitetno ne provede vreme sa dragom osobom. Pet ljubavnih jezika! Evo koji vam odgovara prema horoskopu!

Pet ljubavnih jezika! Evo koji vam odgovara prema horoskopu! Svet Plus





Bračni savetnik doktor Geri Čepmen autor je knjige "Pet jezika ljubavi" koja je izdata još 1992, a od tada, pa sve do danas spasila je mnoge odnose.



Kako on tvrdi, svako od nas govori svojim jezikom ljubavi, jednim od sledećih - reči afirmacije, čin služenja, primanje darova, kvalitetno vreme i fizički dodir.

Partneri treba jedno drugome da stavljaju do znanja šta je kome prioritet u odnosu i da shvate da nismo svi isti. Osim što ćete shvatiti kojim jezikom pričate kada pročitate knjigu, u tome vam može pomoći i horoskopski znak.


Tako je ljubavni jezik Ovna podrška, odnosno reči afirmacije. Oni uvek trče ka svom cilju i idu prema pobedi. Idealan partner je onaj koji uvek navija za njih, bez obzira koliko luda ili komplikovana bila njihova ideja. Ovnovi cene pozive i poruke za laku noć, pisma, otvoreno pokazivanje ljubavi.




 



Bikovi su nešto drugačiji, oni vole fizički dodir, pa im je najdraža aktivnost opuštanje uz film sa partnerom. Moraju se osećati ugodno kraj voljene osobe, do te mere da mogu otvoreno pokazati svoju lenjost i neurednost. Žele nekoga ko je spreman da počisti za njima nakon odmaranja i opuštanja.

Blizanci puno pričaju, a žele da se njihova mišljenja uvažavaju. Nemaju problem s raspravljanjem, ali ni s ogovaranjem. Ako je partner spreman sa njima da priča o drugim ljudima, čak uz malo podsmavanja, njima je to znak da je veza prava. Govore dva jezika ljubavi - reči afirmacije i kvalitetno vreme.

Poznato je da je Rak jako osećajan znak, pa je njihov ljubavni jezik kvalitetno vreme. Oni se moraju da se duboko povežu sa partnerom da bi stvari funkcionisale. Puno vremena žele da provode kraj drage osobe koja ih prati u svemu.



Lavovi vole osećaj slave, pa im možete biti partner samo ako ćete im pružiti fizički dodir i poklanjati darove. Strastveni su, pa moraju dosta vremena da provode kraj partnera. Veze na daljinu im ne uspevaju zbog toga. Moraju da budu u centru pažnje, pa ih ne zanimaju ljudi koji im to ne mogu pružiti. 





 



Device pričaju činom služenja. Uvek su tu za druge, spremne da učine sve, pa isto očekuju zauzvrat. LJubav im možete pokazati sitnicama, najviše onima koje uključuju čišćenje i kućne poslove poput pranja suđa, skupljanje odeće sa sušila i slično. 

Kao vrhunski stilisti i gurmani, Vage vole primati lepe poklone. Ne moraju biti skupi ili luksuzni, samo treba da odražavaju njihovu jedinstvenu ličnost i osećaj za estetiku.



Škorpijama je prioritet da provedu kvalitetno vreme sa dragom osobom. Nisu zahtevni oko toga šta će se raditi, samo im je bitna bliskost. Uz to, vole i cene fizički dodir.

Strelac, avanturistički tip, voli da stvara uspomene, nebitno hoće li to biti jednom večerom ili ludim putovanjem. NJima je bitno iskustvo! Idealan partner im je onaj koji će zajedno sa njima planirati putovanja i pokloniti im avionske karte - tako ih je najlakše osvojiti. NJihov jezik ljubavi je kvalitetno vreme.




Ambiciozan, strastven, i u svojim mislima uvek iznad svih, Jarcu je na prvom mestu da im poklanjate darove. Vole fine, luksuzne stvari i očekuju da partner to ima na umu. 




 




Vodolija je buntovnik, pa voli da druga strana ima iste vrednosti i da se za njih bori. Ne vole da podsećaju partnera šta treba da uradi. Na kolena padaju ako druga osoba učestvuje u humanitarnim akcijama, protestima... Dakle, vole aktiviste, odnosno pričaju jezikom služenja.

Emotivne Ribe žele nekoga ko bi za njih hodao kroz vatru. Ipak, uvek stavljaju druge na prvo mesto. Potreban im je neko ko će razumeti njihove emocije. Reči afirmacije i služenje su jezici kojima pričaju.





 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>