Svet

Region

Film: Ovo je 10 najboljih filmskih likova svih vremena!

Prema najnovijoj top listi portala Ranker, Forest Gamp je najbolji filmski lik svih vremena, barem sudeći prema više od 1,1 miliona glasova ljubitelja filma koji su učestvovali u anketi. Ovo je 10 najboljih filmskih likova svih vremena! 

Film: Ovo je 10 najboljih filmskih likova svih vremena! Screenshoot/Instagram




Najviše glasova je dobio Forest Gamp, protagonista filmske adaptacije istoimenog romana Vinstona Gruma iz 1986. godine. Film Roberta Zemekisa iz 1994. smatra se klasikom savremene filmografije, a komična drama koja obiluje čitavim spektrom različitih emotivnih previranja Toma Henksa pretvorila ga je u jednog od najvoljenijih glumaca na svetu, čiji se citati iz filma i dalje prepričavaju.







Na drugom mestu Rankerove liste našao se Vudi, kauboj iz Priče o igračkama, dok je na trećem mestu T-800, robot kojeg je glumio Arnold Švarceneger. U top 5 su još Dambldor iz Harija Potera i R2D2 iz Ratova zvezda.



 



Slede Leja Organa iz serijala Ratovi zvezda, Spajdermen, profesor Severus Snejp iz Hari Potera, doktor Emet Braun iz filma Povratak u budućnost i Vito Korleone iz Kuma.




Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ Index.hr

Povezane vesti:


>