Style

Ljubav

Godine i planete koje vladaju vašim životom! U kojoj ste životnoj fazi?

Godine i planete koje vladaju vašim životom! U kojoj ste životnoj fazi? Čovek tokom života prolazi kroz razvojne faze koje delimo na sedam etapa, a podela je oslikana simbolikom planeta koje vladaju starosnim dobima koje pratimo od trenutka začeća. 

 Godine i planete koje vladaju vašim životom! U kojoj ste životnoj fazi? Svet Plus







1. Mesec štiti bebe

Prenatalno doba je predstavljeno Mesecom - zaštićenost i ušuškanost u majčinoj utrobi, obloženost vodom i apsolutna udobnost, simbolika je Meseca koji vlada tečnostima, ali i plodom. Dominacija njegovog dejstva produžava se i nakon rođenja, sve do kraja treće godine. To je doba kada je dete usko povezano s majkom.


Sunce je simbol samog čina rađanja. NJegov upliv se ne vezuje za određenu starosno doba, već se tumači kao apsolutni vladar svih planeta, svih segmenata života.



2. Detinjstvo je u znaku Merkura

Od četvrte do 14. godine - period dejstva Merkura. Dete razvija svest, volju i ličnost. Željno je znanja, samosvesno, brze pameti i radoznalo. Ovo je period kada čovek usvaja znanja i veštine, upoznaje svet i ambijent u kome se rodio. Saznajno i samosvesno, ovo je najvažnija faza, jer iz nje se razvijaju ostale. Ono što je propušteno ovde, kasnije je nenadoknadivo.


3. Venera upravlja mladošću

Od 14. do 28. godine - period dejstva Venere. Osoba otkriva strast, zabavu, telesna zadovoljstva. U ovoj fazi razvija se seksualnost i odnos prema uživanju. Ovo su godine kada osoba otkriva ljubav, prvo prema sebi, a onda i prema drugima.












 4. Velike poslove vodi Mars

Od 28. do 42. godine - doba Marsa. Čovek se odriče telesnih zadovoljstava i svoju energiju usmerava na okolinu i stvaranje. Vreme za velike poslove, osnivanje porodice, važne poduhvate.




5. Jupiter formira porodicu

Od 42. do 56. godine - ovim periodom vlada Jupiter. Ova životna faza predstavlja pobedu reda i zakona nad neskladom. Osoba je gospodar svog života, vođa u poslovima, otac porodice.





6. Saturn suočava sa starošću

Od 56. do 70. godine - Saturn donosi suočavanje s prolaznošću i starošću. Pošto je početak ove faze povezan sa drugim Saturnovim prolazom u ličnom horoskopu, ova faza može biti ili krajnje neprijatna (jer nas uvodi u suočavanje s greškama) ili, suprotno, period blagorodne žetve. Da li će neko ući u starost odmah na početku ove faze ili će Saturnovo dejstvo osetiti tek sa 70 godina, zavisi od kompletne postavke planeta u ličnom horoskopu. Ako su sve faze racionalno iskorišćene, onda je početak starosti obeležen stabilnošću i zadovoljstvima koje ovo doba sa sobom nosi. Ukoliko prethodne faze nisu završene onda kada je bilo prirodno da se to dogodi, ovo doba donosi neprijatnosti, jer mešanje energija proizvodi haos i depresiju.





7. Uran oslobađa

Posle 70. godine nastupa doba Urana (oslobađanje od svih obaveza i očekivanja), a potom i Neptuna koji predstavlja bezvremeni deo bića. Čovek se sprema za odlazak, okreće se religiji i tišini. Nastupaju bolesti i demencija. Ovo je planeta koja vlada Ribama, gde je Venera egzaltirana. Čovek je podetinjio, intuitivno pokušava da se vrati u period detinjstva i mladosti, čime se krug zatvara. Tačku na sve stavlja Pluton, glasnik smrti, ali preko Sunca vesnik je i ponovnog rađanja.













Planeta zrelosti



Prvi Saturnov prolazak je tranzit tokom koga će prvi put doći ponovo na poziciju u kojoj je bio u trenutku rođenja, a za to je potrebno između 27 i 29 godina. Pošto je to planeta koja predstavlja zrelost  tokom njegovog prvog prolaska osoba se suočava sa prvim uvidom o sopstvenoj odraslosti. Dovoljno je vremena prošlo da se napravi retrospektiva.




Žitovne odluke


Rezultat Saturnovog prolaska u trećoj deceniji života su životne odluke koje trajno mogu da promene putanju čoveka. Ovo je vreme kada se menja profesija, seli, ulazi u brak ili obrnuto.




 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>