Svet

Region

Zbog bluda i pijančenja Onura gađali jajima

Zbog svoje nove uloge, sultana Sulejmana Veličanstvenog, turski glumac Halit Ergenç kog domaća publika zna kao Onura iz sapunice "1001 noć", našao se na udaru svojih besnih zemljaka koji su jajima gađali njegove plakate.

Zbog bluda i pijančenja  Onura gađali jajima



Naime, revoltirani islamski desničari napravili su nerede na ulicama Istanbula jer im se ne sviđa što je čuveni vladar u seriji prikazan kao razvratni čovek sklon alkoholu i bludu, a svi najavni plakati serije po Istanbulu unakaženi su i oskvrnjeni.

Uz pratnju muzičara koji su svirali Otomansku muziku, nešto više od stotinak demonstranata uzvikivalo je "Bog je veliki"! dok su ljutito marširali do studija televizije "Show" koja emituje ovu seriju, tražeći njeno ukidanje.

Serija, za koju se nagađalo da će biti veći hit i od "1001 noći" i u kojoj je Halit zaigrao glavnu ulogu Sulejmana Veličanstvenog, na turskoj televiziji prikazuje se od 5. januara.

Priča o Sulejmanu Veličanstvenom, koji je vladao 46 godina i bio najznačajniji osmanski vladar, prikazuje život turskog sultana u 16. veku, a serija počinje prikazom njegovog krunisanja i prati njegove najbolje godine.

Producenti serije zatečeni su reakcijom publike, ali za sada nemaju nikakvu nameru da prestanu sa snimanjem niti da traže prestanak emitovanja.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>