Region

Svet

Region

Serija Hotel Balkan večeras na RTS-u! (VIDEO)

Serija "Hotel Balkan" večeras u 20. časova na RTS-u! A šta ćeš, možda je čovjek takva sorta, pa što ga ti više čeličiš, on ispada sve mekaniji... Sada i zvanično, dobro došli u „Hotel Balkan“!

Serija Hotel Balkan večeras na RTS-u! (VIDEO) Promo




A šta ćeš, možda je čovjek takva sorta, pa što ga ti više čeličiš, on ispada sve mekaniji...


Govorio je tako Dragi, ali ko još njega sluša... I on, šta će, ćuti...

Ali, to što on ćuti ne znači da će tajne „Hotela Balkan“ još dugo ostati skrivene. Naprotiv, biće razotkrivene već večeras, od 20 časova na Prvom programu RTS-a, a potom i svakog narednog radnog dana, u istom terminu.


Premijerno prikazivanje telenovele, serijskog projekta Telekoma Srbija i „Bosonoga produkcije“, slijedi nakon mjeseci rada u filmskom studiju nadomak Banjaluke. „Hotel Balkan“, žanrovski gledano drama, a po formatu telenovela, okupio je regionalnu ekipu, a nove standarde u filmskoj industriji na ovim prostorima postavio već činjenicom da je za potrebe snimanja za nešto više od dva mjeseca izgrađen kompletan studio, kao i scenografija, dok se iz okvira standardne forme iskoračilo i u dramskom i u estetskom pogledu.


„Ekipa je uspela da jedan tipičan žanr, jednu već viđenu i jasnu TV formu, predstavi na malo drugačiji način, da je odvede u dublju vodu, odnosno, da podigne standarde“, govori Nikola Pejaković Kolja, čija je priča poslužila kao inspiracija za scenario ove serije, a koji će vam u „Hotelu Balkan“ servirati najslađe princes-krofne, ali i najgorču jezikovu juhu.


Epizodni roman za televiziju je, još otkad su na predrevolucionarnoj Kubi, prije početka radio ere, nadzornice radnicama u fabrikama cigara, iz dana u dan, tokom posla u nastavcima čitale romane, prešao brojne granice, a ovaj put ostao u onima dobrog ukusa. 








„'Hotel Balkan' je ponajmanje telenovela, osim možda po formatu. Sve je u njoj dramsko, sa elegantnom dozom humora koji je pravi začin. Svi odnosi su u njoj vrlo mogući i likovi su toliko živi da je nama glumcima bilo veoma lako da se sa njima poistovetimo, što je jako važno. Zato i mislim da će i gledaoci moći da se poistovete sa likovima koje igramo, što je takođe veoma bitno“, ističe Radoje Čupić, prvak drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, kojem je u telenoveli povjerena glavna uloga - lik Branka Kuruzovića, vlasnika hotela „Balkan“.



Osim njega, u ovoj priči o jednoj, a zapravo svakoj porodici i odnosima među njenim članovima, glume i Saša Torlaković, Goran Jokić, Sanja Popović, Željko Erkić, Bora Nenić, Nataša Ivančević i mnoga druga glumačka imena iz BiH i regiona, dok režiju potpisuje nagrađivani banjalučki reditelj Saša Karanović.

Dašak onoga što vas već od večeras očekuje na Prvom programu RTS-a, a nešto kasnije i kanala Superstar TV, te RTV BN, donosi poslednji trejler za seriju „Hotel Balkan“.



Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>