Style

Ljubav

Boje i raspoloženje! Jedna negativno utiče na nervni sistem!

Boje i raspoloženje! Dobro je poznata činjenica da boje imaju veliki uticaj na raspoloženje, pa zbog toga prilikom dizajniranja enterijera vodite računa koje nijanse birate. Jedna negativno utiče na nervni sistem!

Boje i raspoloženje! Jedna negativno utiče na nervni sistem! Svet Plus




Otkrivamo koje to boje popravljaju raspoloženje, a koju nikako ne smete imati u svojoj kući:


Plava boja

Ova boja doprinosi poboljšanju koncentracije, normalizaciji krvnog pritiska, oslobađanje od umora i nesanice. Plava je odlična za spavaću sobu, ali važno je uzeti u obzir da previše ove boje može negativno da utilče na hormonalni nivo.




Bela 

Bela je sve češći izbor mnogih kada je uređenje enterijera u pitanju. Ona pozitivno utiče na psihološko i fizičko stanje, vraća energiju, pomaže da se rešite briga i strahova, poboljšava vid i relaksira.

Ali u svemu je bitna ravnoteža, stoga je prilikom uređenja enterijera važno uneti i nekoliko detalja u jarkim bojama kako biste izbegli razdražljivost.



 




Oker 

Poboljšava funkciju mozga, vraća energiju, podiže raspoloženje i razvija kreativnost. Izbegavajte ovu boju u dečijim sobama jer negativno utiče na razvoj nervnog sistema.



Narandžasta

Okrečite zidove u ovu boju ako želite da uvek budite raspoloženi, oslobodite se negativnosti, razdražljivosti, poboljšatie aktivnost mozga, ojačajte ambiciju u sebi. 



Svetlo roze

Obično se povezuje sa nežnošću, senzualnošću, spokojem. Pogodno je dizajnirati spavaće sobe u ovoj boji jer će stvoriti atmosferu sigurnosti i spokoja. Roze boja pozitivno utiče na telo: stimuliše nervni, endokrini i imuni sistem, poboljšava vid i sluh, uklanja glavobolju.





 


Zelena

Zelena simbolizuje prosperitet i plodnost. Ova boja omogućava da se oslobodite od stresa i anksioznosti.

Pored ovih boja koje imaju pozitivne efektne, postoje i one koje stvaraju nelagodu i nimalo ne prijaju oku, ni organizmu. Ovim bojama nikako ne dekorišite enterijer.




Tamno crvena

Ova boja može negativno da utiče na nervni sistem. Ukoliko u domu imate previše detalja u crvenoj boji to može stvoriti osećaj nervoze i nelagode. 


Crna

Ima ogroman uticaj na ljudsku psihu. Višak crne boje može izazvati agresiju, pa pažljivo koristite ovu boju u dizajnu enterijera.





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>