Ostalo

Sme�no

Paradajz u teglama! Zimnica bez konzervansa! (RECEPT)

Paradajz u teglama! Zimnica bez konzervansa! Idelana je kao dodatak jelima koje budete spremali u toku zime. Možete ga koristiti za đuveč, sataraš, sladak kupus i slično ali je odličan i kao prilog uz neku laganu večeru.

Paradajz u teglama! Zimnica bez konzervansa! (RECEPT) Screenshoot/coolinarika.com




Potrebno:

5kg paradaiza
2 kašike soli
2 kašike šećera
1 veza peršuna
1 veza celera











 Priprema:



Paradaiz oljuštiti, iseći na kriške, dodati so, šećer i sitno seckan peršun i celer. Sve skupa izmešati, slagati u tegle, pritiskati plastičnom kašikicom da se dobro složi.

Tegle zatvoriti i pasterizovati pola sata ( uzeti šerpu na dno staviti krpu, poređati tegle da se ne dodiruju i sipati vodu u šerpu 2 prsta ispod zatvarača tegle, staviti na šporet i zagrevati na neku srednju temperaturu i kad proključa, ostavite da ključa pola sata i u tome da se tegle ohlade).

Ili  malo jednostavnije pasterizovanje ovog paradaiza - poređati tegle u posudu (bez vode) staviti u rernu koja je uključena na 100 stepeni i tako da stoje 2 sata, rernu isključiti i tegle ne vaditi dok se ne ohlade u rerni. 

Ovako spremljen paradaiz može da stoji do dve godine bez promene. Ko voli ljuto u tegle može da ubaci jednu ljutu papričicu.( Zatvarači moraju biti novi, prvi put upotrebljeni)


Prijatno!


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.





 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: colinarika

Povezane vesti:


>