Zdravlje

Ljubav & Sex

Ni malo naivno: Bore na licu mogu ukazivati na bolesti!

Ni malo naivno! Bore na licu mogu ukazivati na bolesti! Dvadesetogodišnje istraživanje koje su radili francuski naučnici pokazalo da je bore na gornjem delu lica ukazuju na oboljenje kardiovaskularnog sistema.

Ni malo naivno: Bore na licu mogu ukazivati na bolesti! Svet Plus

Rezultati istraživanja, koje su sproveli francuski naučnici Univerzitetskog medicinskog centra u Tuluzu, ukazuju na to da bore na gornjem delu lica, a najpre na čelu, mogu upozoriti na potencijalne probleme sa srcem i krvnim sudovima. Naučnici tvrde da se na osnovu nečijeg izgleda može dosta toga zaključiti o njegovom zdravlju.

- Proučavali smo bore na čelu jer su one tako jednostavne i vrlo uočljive - kaže autorka studije Jolanda Eskvirol. Ona dodaje da naborano čelo može da ima veze sa smanjenjem elastičnosti arterija zbog nakupljanja naslaga na njihovim zidovima.


- Budući da su krvni sudovi na čelu veoma mali, oni su osetljiviji na skupljanje, što znači da bi to mogao biti rani znak preranog starenja i problema sa krvnim sudovima i srcem - objašnjava ona.Istraživanje je rađeno 20 godina, a u njemu je učestvovalo 3.200 odraslih zdravih osoba koje su imale 32, 42, 52 i 62 godine kada je istraživanje počelo. Budući da je ovo prvi put da su bolesti srca i krvnih sudova dovedene u vezu sa borama, neophodna su dalja istaživanja.Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>