Style

Ljubav

Hrana oslikava vaš karakter potvrdili su američki stručnjaci!

Omiljena hrana koju najčešće jedemo u dobroj meri odslikava naš karakter, potvrdili su američki stručnjaci posle opsežno obavljenog istraživanja. Osobe koje vole sve slatkiše pripadaju grupi hedonista...

Hrana oslikava vaš karakter potvrdili su američki stručnjaci! Svet Plus
Osobe koje vole sve slatkiše pripadaju grupi hedonista. Sklone su da udovoljavaju svakoj svojoj želji i apsolutno nemaju grižu savesti zbog sopstvenih postupaka. Imaju potrebu da naglašavaju svoju jedinstvenost i originalnost.

Ako je u svakom trenutku izražena želja samo za čokoladom, to znači da organizmu nedostaje serotonin, hormon sreće. Naglašena potreba u jutarnjim časovima za "samo jednom kockicom", ispoljava se jer je tada nivo ovog hormona izuzetno nizak.

U isto vreme, osobe koje obožavaju crnu čokoladu vole da budu u centru pažnje, dok mlečnu biraju introvertni, skloni usamljenosti.Crnu čokoladu jedu egocentrične, a mlečnu usamljene osobe.

Ko dosoljava svako jelo generalno ima manjak minerala u organizmu. U psihološkom smislu takve osobe puštaju da ih nizvodno "nosi reka života". Veruju da ne mogu da utiču na sopstveni život jer je njihova sudbina određena datim okolnostima.

Istovremena želja za slanim i slatkim karakteristična je za talentovane i kreativce. Međutim, ove osobe su uglavnom diskretne, usamljene, zatvorene i suzdržane.Uživanje u ljutoj hrani u medicinskom smislu pokazuje sklonost ka hipertenziji. Psihološki posmatrano, ljuto vole osobe koje teže redu, ali i oni kojima nedostaje serotonin. Osobe sa manjkom ovog hormona pomeraju granice ljutog i vremenom počinju da jedu sve ljuću hranu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>