Region

Svet

Sa zgrade na Vračaru u Beogradu, nestala spomen ploča Bate Živojinovića!

Sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u Beogradu, u kojoj je odrasla i živela filmska legenda, nestala spomen ploča Velimira Bate Živojinovića, koju je postavio njegov višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović!

Sa zgrade na Vračaru u Beogradu, nestala spomen ploča Bate Živojinovića! Screenshoot/Instagram
Sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u Beogradu, u kojoj je odrasla i živela filmska legenda Velimir Bata Živojinović, nepoznate osobe skinule su spomen-ploču koja je tu postavljena pre tri godine u čast velikog glumca, javljaju Novosti.

Ploču (ali i mural sa Batinim likom u blizini Beogradskog dramskog) je postavio Batin višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović koji kaže da je tužan i razočaran zbog ovog događaja.


 Stanujem u neposrednoj blizini i stalno prolazim tuda. Odmah sam primetio da je spomen-ploča nestala. Ne znam kome je ona smetala? Ako ne poštujemo svoje velikane, kako onda očekujemo da nas neko poštuje - kaže Vujadinović koji je i autor knjige "Valter pre Valtera".

On objašnjava da su Batini roditelji kupili stan u toj zgradi još 1948. i priseća se da su se kao klinci igrali ispred nje.  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo.rs


>