Ostalo

Sme�no

Prevara iz 2013. godine ponovo hara Srbijom!

Ovih dana na meti je na stotine hiljada građana! Prevara iz 2013. godine ponovo hara Srbijom! Ako vas pozove ovaj broj, ni slučajno se ne javljajte!

Prevara iz 2013. godine ponovo hara Srbijom! Svet Plus




Reč je o prevari koja datira još iz 2013. godine, a koja se povnavlja s vremena na vreme. Ovih dana na meti je na stotine hiljada građana u Srbiji.


Mobilni operatori upozoravaju svoje korisnike da obrate pažnju na propuštene pozive sa pozivnog broja +88 i da ne odgovaraju na njih jer je u pitanju prevara.

U poslednje vreme zabeleženi su brojni slučajevi ovakvog načina prevare. Naime, pozivi se šalju nasumično sa opreme nepoznatog operatora prema različitim fiksnim i mobilnim mrežama i identifikuju se kao propušteni pozivi.







Mobilni operatori nisu u mogućnosti da blokiraju ovakve pozive jer pozivi stižu stalno sa različitih brojeva.


Kada korisnik uzvrati propušteni poziv, najčešće dobije govornu poštu, s tim što se uspostavljanje i vreme trajanja poziva tarifiraju po cenovniku za međunarodne razgovore, a često su u pitanju daleke destinacije za koje važi najskuplja tarifa.

Dodatni problem predstavlja to što niste u mogućnosti da sami prekinete poziv, već je podešeno da vas automat zadrži određeno vreme na vezi, što vas može koštati i do 600 dinara po minutu. Jedini način da se prekine poziv u tom slučaju jeste da izvadite bateriju iz telefona.

Savetujemo vas da nipošto ne uzvraćate pozive na ovakve brojeve i ne šaljete im SMS poruke, kako ne bi došli u neprijatnu situaciju da ni krivi ni dužni plaćate visoke telefonske račune.




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Informer

Povezane vesti:


>