Recepti

Ljubav

Ruske kape kao sitni kolači! (RECEPT)

Da li ste za jedan kolačić? Svi ste probali ovu poslasticu ali da li ste ih pravili ovako, kao male zalogaje? Ruske kape kao sitni kolači! Prvo napravite fil jer mu je potrebno vreme da se ohladi pre dodavanja putera i mućenja.

Ruske kape kao sitni kolači! (RECEPT) Screenshoot/Youtube




Potrebno:

Biskvit:

6 jaja, odvojeno belanca i žumanca
8 kašika šećera
80 g glatkog brašna T400
3 kašike kakao praha
1 prašak za pecivo
4 kašike vode




Fil:

500 ml mleka (400ml, ako želite čvrši fil)
2 kašike glatkog brašna T400
3 kašike gustina
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
140 g bele čokolade
220 g  putera, sobne temperature


100 g crne čokolade
30 g  putera
50 g  kokosovog brašna


 

Voda od belog luka! Jača imunitet i čisti organizam! (RECEPT)










Priprema:


Prvo pripremite fil. U šerpu sipajte veći deo mleka. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Dodajte preostalo mleko pa dobro izmešajte da razbijete sve grudvice. Mleko u šerpi zagrejte skoro do ključanja pa dodajte razmućeno brašno sa gustinom i kuvajte nekoliko minuta, konstantno mešajući dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte belu čokoladu i izmešajte da se sjedini. Preručite u čistu posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite na sobnoj temepraturi. 

Dok se fil hladi, pripremite biskvit. Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca i razmutite da se sjedini. Dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i vodu pa sve sjedinite miskerom. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Koristila sam pleh veličine 30 x 40 cm. Rasporedite testo po plehu u ravnomernom sloju i lupite plehom o površinu da se razbiju mehurići. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rereni. Ohladite i čašom ili okruglim kalupom isecite što više krugova. Koristila sam čašu prečnika 8cm. Svaki krug biskvita poprečno isecite nožem. 

 

Zimnica u tegli: Paradajz pelat! (RECEPT)










Ohlađeni fil umutite mikserom pa postepeno dodajte puter sve vreme muteći. Ohladite ga u frižideru da se stegne toliko da sa njim može lako da se barata. Preručite fil u kesu i nafilujte biksvite. Možete sada staviti kolačiće u frižider da se stegnu da biste lakše kremom namazali ivice. Kada su se kolačići stegli, namažite kolačiće sa strane pa ih uvaljajte u kokos. 

Čokoladu rastopite sa puterom, pa na svaki kolačić stavite po jednu kašiku čokolade i rasporedite do ivica. Ohladite i poslužite!


Prijatno!



Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: milinkuvar

Povezane vesti:


>