Ostalo

Sme�no

Ljubimci: Položaj u kome spava vaša mačka je jako bitan! (VIDEO)

Ljubimci nam prave društvo i uveseljavaju nas, njihovo prisustvo u našim domovima ima veoma pozitivan uticaj i na naše zdravlje. Bitno je da i mi vodimo računa o njihovom zdravlju! Položaj u kome spava vaša mačka je jako bitan!

Ljubimci: Položaj u kome spava vaša mačka je jako bitan! (VIDEO) Svet Plus



Mačke spavaju u osam položaja čijim posmatranjem možete da uvidite kako se vaš ljubimac oseća.

Čini se da su mačke spremne da utonu u san na bilo kom mestu i u bilo kom položaju. Ipak, način na koji maca spava dosta govori o tome kako se osjeća.



1. Sklupčana u krug

Ukoliko je maca sklupčana, a rep je oko tela to je najčešći položaj u kojima spavaju. To obično znači da mačka želi da sačuva telesnu temperaturu.



2. Maca u kutiji

Ako se mačka stalno krije i uvlači u kutije i korpe znači da se ne oseća sigurno i potrebna joj je zaštita. Ovo naročito važi za mace koje se uvlače u tesne prostore gde su sklupčane. Razmislite zašto se vaš ljubimac tako oseća.







3. Na leđima, otkrivenog stomaka

Maca se izvrnula i podigla "sve četiri u vis". Ona je gazda u kući u kojoj spava.



4. Spava poluotvorenih očiju

Koliko god mačku zvali "kućnim ljubimcem" ona je divlja životinja koja voli da lovi. Poluotvorene oči i uši koje se povremeno mrdaju znače da je uvek na oprezu i da je spremna da u svakom momentu skoči na sumnjiv zvuk. Može da se dogodi da maca spava s jednim okom zatvorenim, drugim otvorenim.






5. Vekna

Ovo je najpoznatija pozicija u kojoj najveći broj mačaka spava. Šape su obično okrenute ka unutra, maca ima zatvorene oči ili žmirka. To znači da ne planira dugo da spava, već samo drema.



Ostale teme o LJUBIMCIMA


 




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>