Svet

Region

Preminuo glumac Čedvik Bozman u 44. godini!

Glumac Čedvik Bozman preminuo je u 44. godini, objavio je "Tajms". Većinu filmova koji su ga učinili zvezdom snimio je između operacija i hemoterapija.

Preminuo glumac Čedvik Bozman u 44. godini! Screenshoot/Instagram




Bozman je, nakon završetka akademije u Njujorku, počeo glumačku karijeru u predstavama i na televiziji. Lomio se između režije i glume, a pažnju je privukao 2013. godine ulogom legende bejzbola Jakija Robinsona u filmu "42".



Čedvik Bozman je bio zvezda hit superherojskog filma "Crni Panter", u kojem je tumačio naslovnu ulogu, ali i brojnih drugih filmova koji su veličali dostignuća afroameričke zajednice u trenutku kada Ameriku ponovo "razara" rasizam.


 


Čedvik je glumio prvog crnog igrača u prvoj bejzbol ligi, Džekija Robinsona, Džejmsa Brauna, kao i prvog tamnoputog sudiju Vrhovnog suda SAD-a, Terguda Maršala.

Glumac je 2016. saznao da boluje od raka debelog creva, i većinu filmova koji su ga učinili zvezdom snimio je između operacija i hemoterapija, naveo je list.



Preminuo je u svom domu, a uz njega su bili supruga i porodica. Oni zahvaljuju svima na brizi i molitvama i veruju kako će svi poštivati njihovu privatnost u ovim trenucima - objavili su na njegovu Twitteru.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/tajms

Povezane vesti:


>