Lepota

Ljubav

Šminka vam može obrisati čak deset godina sa lica! Sjajni saveti!

Sjajni saveti kako da izgledate mlađe i svežije u rekordnom roku! Šminka vam može obrisati čak deset godina sa lica! Kada je reč o negovanju kože, možete uraditi sve kako treba, ali ako ne koristite šminku na pravi način, vaši napori da izgledate mladoliko padaju u vodu.

Šminka vam može obrisati čak deset godina sa lica! Sjajni saveti! Screenshoot/Instagram




To se dešava zbog toga što boje i formule koje birate direktno utiču na to koliko sveže izgledate. Uz prave proizvode i trikove nanošenja, sasvim sigurno možete izgledati mladoliko, a ako se pridržavate sledećih malih trikova, možete izgledati i do deset godina mlađe.

 

Prajmer za sitne linije


Kome je potreban prajmer kada se nanose izdašne količine hidratantne kreme? Zapravo, vama.

 

Prajmeri sadrže glatke silikone koji popunjavaju i omekšavaju sitne bore i linije usled čega vaša koža prirodno reflektuje svetlost i blista. Pored toga, prajmer omogućuje lakše i efikasnije nanošenje pudera kao i da ga lakše ujednačite.

 

Ujednačite izgled kože


Ponekad je potrebno prekriti samo par problematičnih područja – mrlje nastale usled izlaganja suncu, tamne kolutove ili crvenilo oko nosa – pa vam je prvi instinkt da najpre koristite korektor pa onda puder.

 

Ali, trebalo bi da uradite potpuno suprotno: prvo nanesite puder. Koristite one koji sadrže izuzetno hidratantne sastojke i koji su formulisani za starenje kože. Nakon toga nanesite korektor na područja kojima je potrebna veća pokrivenost.








Izbrišite nesavršenosti


Jednom kada ujednačite kožu, iznenadićete se koliko je malo korektora potrebno da biste završile posao prikrivanja nesavršenosti na koži.

 

Koristite pigmentisane formule (a koje nisu previše tečne) tako da će vam trebati sasvim male količine (poput veličine zrna graška). Da biste ga naneli, nežno utapkajte na potrebno područje (nemojte trljati).

 

Nanesite senku


Nanesite suptilno tamniju, svetlucavu senku – počnite od spoljašnjeg ugla kapka i izednačite iznad pregiba.

 





Ne zaboravite hajlajter


Stvorite efekat savršene kože, poput nekog nežnog filtera na Instagramu, tako što ćete naneti hajlajter tik iznad jagodica.

 

Izgledajte što svežije


Želite da postignete sveži sjaj? To možete ukoliko koristite kremaste vrste rumenila, a koje su u živahnim nijansama ružičaste boje.

 

Nežni karmin


Koža na usnama je tanka i na njoj se ne nalaze lojne žlijezde, a usled čega linije postaju vidljivije. Prilikom odabira karmina, najbolje je da se odlučite za one koji sadrže hidratantne sastojke, poput glicerina i šea putera. Najbolja boja? Nežna, ali efektna, nude ružičasta, koja laska svakom tenu.


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>