Zdravlje

Ljubav

Bol u vratu nije uvek bezazlena! Sedam lakih vežbi koje će pomoći! (VIDEO)

Bol u vratu nije uvek bezazlena, može dovesti do moždanog udara! Sedam lakih vežbi koje će pomoći! Doktor Aleksandar Šišonim je razradio sopstveni sistem vežbi koje dovode u normalu vratni deo kičme i na takav način normalizuje krvni pritisak. 

Bol u vratu nije uvek bezazlena! Sedam lakih vežbi koje će pomoći! (VIDEO) Svet Plus




Bolni vrat ubija više ljudi nego onkologija - tvrde ruski lekari. Međutim, izbeći ozbiljne probleme može se čak i bez ijedne tablete. Doktor Aleksandar Šišonim je razradio sopstveni sistem vežbi koje dovode u normalu vratni deo kičme i na takav način normalizuje krvni pritisak.


Glavobolja, pogoršanje vida, hipertenzija koja može da prouzrokuje šlog: za ove i mnoge druge ozbiljne probleme krivac je - vrat. Tokom života čoveka pršljenovi u vratnom delu kičme se često izmeštaju što dovodi do teških posledica.


Zbog nepravilnog položaja pršljenova stiskaju se krvni sudovi, limfni kanali i nervi. Kroz sužene sudove prolazi sve manja i manja količina krvi.


Mozak signalizira srcu da nema dovoljno krvi i kiseonika. Srce na ovaj "zahtev" počinje da šalje u mozak duplu dozu krvi. Tako nastaje hipertenzija koja na kraju može da dovede i do moždanog udara.


Da bi se sprečila dislokaciju pršljenova i vratiti kičmu u ispravni položaj pomaže sistem vežbi ruskog lekara Aleksandra Šišonina.



Metronom

Lagano nagnite glavu do levog ramena. Nakon 30 sekundi vratite glavu u početnij položaj. Nagnite glavu do desnog ramena, zatim vratite u početnu pozciju. Ponovite pet puta. 



Opruga

Polako nagnite glavu na grudi. Zadržite je u ovoj poziciji nekoliko sekundi. Nakon toga "skliznite" bradom napred pa u ovom položaju lagano podignite bradu gore. Ponovite pet puta.




Guska

Polako "skliznite" bradom napred. U ovom položaju okrenite glavu udesno, bradom ka desnom ramenu.  Zadržite glavu u ovom položaju nekoliko sekundi. Uradite isto i na drugu stranu. Ponovite 5 puta.

 

Horoskop za jesen 2020. godine! Ovan, Bik, Blizanac!

Horoskop za jesen 2020. godine! Rak, Lav, Devica!

Horoskop za jesen 2020. godine! Jarac, Vodolija, Ribe!

Horoskop za jesen 2020. godine! Vaga, Škorpija, Strelac!









Pogled iza sebe

Lagano okrenite glavu ulevo. Zadržite je 30 sekundi u ovoj poziciji. Vratite glavu u početni položaj pa okrenite udesno.  Ponovite pet puta.


Rame

Stavite dlan leve ruke na desno rame pa okrenite glavu ulevo. Zadržite se u ovom položaju 30 sekundi. Uradite isto i na suprotnu stranu.


Fakir

Podignite ruke gore i sklopite dlanove iznad glave. U ovom položaju okrenite glavu ulevo i zadržite se 30 sekundi u toj poziciji. Vratite glavu u početni položaj pa okrenite udesno.  Ponovite pet puta.


Čaplja

Sedite pravo, stavite ruke sa strane. Ispavljene ruke gurajte ka nazad, a bradu u isto vreme podignite gore. Zadržite se u ovom položaju 30 sekundi pa vratite se u početnu poziciju. Ponovite pet puta.







Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>