Zdravlje

Ljubav & Sex

Šta znači kada očni kapak počne igrati?

Šta znači kada očni kapak počne igrati? Svakome se desi da očni kapak počne nekontrolisano da "igra". To sigurno nekima deluje kao loš znak koji eventualno ukazuje na neki veći problem, a neki čak veruju u "babske priče"... Međutim, nije sve tako crno. 

Šta znači kada očni kapak počne igrati? Svet PlusTa pojava jeste prouzrokovana nekim stanjem kojim diriguje vaš način života.

Dakle, na svu sreću, stručnjaci sa klinike Mayo su odradili opsežno ispitivanje na tu temu i zaključili su da je ovakvo nekontrolisano igranje jednog očnog kapka prouzrokovano jednim ili kombinacijom sledećih uzroka:

– Preterano konzumiranje kofeina;

– Umor;

– Jaka svetlost;

– Preterano konzumiranje nikotina.
Ovo "igranje" obično prestane za nekoliko minuta od početka te pojave, isto tako zagonetno i neprimetno kao što se i pojavilo. Međutim, ovo može ukazati i na nešto značajnije.

Naime, povremeno nekontrolisano igranje očnog kapka može biti jedan od simptoma prvog stadiuma bolesti zvane ALS, nešto manje opasnog stanja zvanog blepharitis. To drugo je inače upala očnog kapka koja se dešava kada se sićušne znojne žlezde u blizini baze trepavica zapuše.


Ovo su simptomi povezani sa nekontrolisanim "igranjem" očnog kapka, zbog kojih bi bilo dobro da proverite stanje sa oframologom:

– Ako "igranje" traje više od sedam dana;

– Ako to "igranje" potpuno zatvori oko;

– Ako se proširi na ostatak lica;

– Ako se pojavi gnoj;

– Ako i gornji kapak počne padati na dole


 

Horoskop: Šta koji znak Zodijaka voli da čita?! Ima li istine?Šta uraditi?

Da bi bili sigurni da ovo nema veze sa nečim kao što je ALS, bolje posetite lekara (ukoliko ne prestaje).

Ako se potvrdi da je "igranje" kapka vezano za vaš loš način života, onda samo promenite neke stvari. To bi bilo dovoljno.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ilustarcija.com

Povezane vesti:


>