Style

Ljubav

Farmerke prema obliku tela! Istaknite obline, vizuelno izdužite figuru!

Nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći u potrazi! Farmerke prema obliku tela! Istaknite obline, vizuelno izdužite figuru! Pronađite savršen par farmerica za sebe!

Farmerke prema obliku tela! Istaknite obline, vizuelno izdužite figuru! Screenshoot/Instagram




Možda zvuči banalno, ali potraga za savršenim farmericama je mnogo ozbiljniji problem nego što se čini. Toga nisno ni svesni dok jednog dana slučajno ne pronađemo baš taj savršeni par.

 

Ali postoji prilično jednostavna matematika iza ovog procesa, a pridržavajući se osnovnih formula ćete barem eliminisati niz modela koji vam prosto ne stoje dobro i samim tim stvoriti više prostora za taj par iz snova.


Na početku je bitno definisati svoj tip tela i premda smo svesni da je svako telo različito, obično se razvrstavamo u četiri kategorije: oblik kruške, oblik jabuke, oblik peščanog sata i oblik pravougaonika. Šema ispod trebala bi da vam pomogne da se barem približno svrstate u jedan oblik, a nakon što ste taj deo odradili, možemo da se fokusiramo na modele farmerica koji najviše odgovaraju pojedinom tipu. Pa krenimo redom:


Oblik kruške
 

Za ovaj tip tela karakteristični su bokovi širi od ramena i uzak struk. Ženama s kruškolikim telom najbolje stoje modeli koji vizualno produžuju noge. Farmerice tamnijih nijansi ravnog ili širokog kroja bez dekorativnih detalja na bokovima ili zadnjici su pravi izbor!




 




Oblik jabuke

 

Žene čije telo spada u ovaj tip imaju šira ramena od kukova, a struk može biti isto širok ili širi od ramena. Kao i kruškicama, jabukama bolje stoji tamniji džins, a poželjan je i visok struk.


 




Oblik peščanog sata

 

Ovaj tip tela karakteriše jednaka ili gotovo jednaka širina ramena i kukova ali i uzak struk. Ako se identifikujete s ovom kategorijom držite se trapez i bootcut modela farmerica, a u oba slučaja obavezno s elastinom kako se vaše obline ne bi izgubile.




 




Oblik pravouganika

 

Ako spadate u ovu kategoriju ramena, grudi bokovi bi trebali biti tu negde po merama. Vaša glavna misija u potrazi za savršenim farmericama je pronaći model koji naglašava ili čak vizualno stvara utisak oblina. To nikako nećete postići farmericama s visokim strukom pa njih izbegavajte, a u prilog će vam ići modeli koji imaju naglašene detalje (šavovi, džepovi itd.) na zadnici ili kukovima.

 

Sad imate sve potrebne alate za početak potrage za svojim savršenim parom, a još ćete se više usrećiti ako poslušate naš savet i jednom kad nađete "taj par" odmah kupite nekoliko komada. Srećno!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>