Style

Ljubav

Mlad Mesec u Lavu: Uzmite olovku i napišite svoje želje!

Pred nama je snazan i veoma strastven Mlad Mesec u fiksnom znaku Lava na 26 stepenu. Uzmite olovku i napišite svoje želje! One ne trebaju da budu skromne, ipak na generalnom nivou ova Mladina može biti praćena i nešto frustrirajućim dejstvom planeta. 

Mlad Mesec u Lavu: Uzmite olovku i napišite svoje želje! Svet Plus



Pred nama je snazan i veoma strastven Mlad Mesec u fiksnom znaku Lava na 26 stepenu. Sunce i Mesec u konjukciji najavljuju nov početak i sjaj, ali uz njih i Merkur koji ističe komunikativnost, povećava motivaciju, ambicije, ponos, čast, ali i jaku potrebu za pažnjom, komforom, malo glamurom i sanjarenjem.  Mlad Mesec je na snazi po našem lokalnom vremenu od 4:41 am. Danas je i kod nas veliki praznik Preobraženja Gospodnjeg, pa nek vam je srećno i blagosloveno uz nebo i zvezde.

Mlad Mesec će se nalaziti u blizini zvezde Alfard u sazveždju vodene Zmije koje posebno donosi mudrost, pronicljivost, ali povećanje manipulacija. Ova zvezda donosi trovanja, lošu energiju drugih, prevare pa je važno obratiti pažnju. Može biti povećanja požara, utapanja, ali gubitka samokontrole u emotivnim odnosima jer ona pojačava fizičke strasti. Zbog toga je neka crta umerenosti i strpljenja jako vazna od ove lunarne faze. 

S obzirom da ova zvezda vlada trovanjima, to može biti vezano za trovanja gasom, hranom, otrovnim materijama, gušenjem, ali donosi i ujeda insekata ili zmija. Medjutim u emocionalnim odnosima njeno značenje  može se prevesti da partnerski odnosi mogu biti ”zatrovani” lošom energijom i nerazumevanjem. Kontakt Sunca sa ovom zvezdom može doneti gubitak reputacije, časti, položaja i neki vid sramote koji može biti povećan kroz ovaj  Mlad Mesec posebno kod uticajnih i poznatih ličnosti.


 

Mesec u Lavu kroz ceo dan spreman za veličanstven Mlad Mesec od 19.08. 2020. godine!







Tu je i zvezda Adhafera dvostruka zvezda u grivi Lava koja donosi da ovog Mladog Meseca može biti dosta posla kod uniformisanih osoba,ali da može biti povećanja kriminalnih akcija, ali i povećanja samoubistava, kradja ili zločina iz strasti.  Tu je i zvezda Al Dzabha koja može doneti buntovnost, proteste, ali i atentante i vojne akcije.


Koliko god je Mlad Mesec uvek dobar znak da uzmete olovku i napišete svoje želje koje u znaku Lava itekako ne trebaju da budu skromne, ipak na generalnom nivou ova Mladina može biti praćena i nešto frustrirajućim dejstvom planeta. Svakako kontakt Meseca i Sunca sa Merkurom u Lavu može doneti da kažete šta vam je na duši i da se ne plašite da kažete Ne, znači i da se možete izboriti za svoje stavove i da možete pokrenuti ono najbolje iz sebe. 


Ukoliko ste uvek vodili računi o drugima, imate upravo od ove Mladine da se okrenete sebi i napravite sebi najbolji doživljaj duše. Poruka zvezda je definitivno u ljubavi, maženju, podeli emocija, privlačenju pažnje, jako prijanju dobijanja komplimenata, okrenutosti zabavi, ali ne smemo zaboraviti da je planeta Mars u znaku Ovna već u kvadratu sa malefičnim retrogradnim Saturnom u znaku Jarca pa nas izuzetno mogu frustrirati porazi, nepoštovanja, autoriteti, itekako tu može da se stvori i neka napeta ograničavajuća energija koju ne možemo podneti. 

 

Savršen preplanuo ten! Šest trikova da boja traje duže! Bez perutanja!






To može rezultirati i ličnom nesigurnoscu i pojavom kompleksa, strahova i nerazumevanja. Ego će biti vrlo visoko kotiran u vreme ovog Mladog Meseca, ali teško prihvatanje odbijanja ili da planovi ne idu po planu, biće tu itekako lakog nerviranja i padanja na sitnice, ali povremeno i dramatizacije i sklonosti da vam mali problem deluje veliko…

U vreme ovog Mladog Meseca jedan od značajnijih aspekata će svakako biti inkonjukcija Mesec Saturn koja će tražiti ipak mudra i mirnija rešenja, planove, fleksibilnost u partnerskim odnosima, balans izmedju duše i tela i da morate prosto brojati do 100, jer iako možete imati najbolje namere, možda stvari neće ići kako ste vi poželeli. 

Želje definitivno mogu biti velike, medjutim realizacija praćena ograničenjima i naporima Ipak, ono što želite do narednog Mladog Meseca ( 17.09) zapišite, idite ka tome, pokušajte da ne gubite vreme na sitnice i okrenite se racionalnijim stvarima i rešenjima.  Pokušajte da,ne  gubite vreme na stvari koje trenutno ne možete da promenite i okrenite se visokim ciljevima. Jer sve ono što je nedostižno, ne mora da znači da nije moguće uraditi u narednom periodu.

Ovo je jako dobro vreme za scenu, umetnike, glumce, pedagoge. Medjutim koliko god je Lav kraljevski znak i pojačava jake misli, strast u govoru, odličnu odbranu, ovo može biti ipak i vreme provokativnih emocija, ali i vreme koje na generalnom nivou može doneti niz ozbiljnih sukoba. Itekako može biti sramote,nemorala, ozbiljnog porasta biološkog oružja, osetljivo vreme za kardiovaskularne bolesnike, skandala, pa je jako važno obratiti pažnju na kontrolu u svemu. 


Zbog pojačanog dejstva Merkura na Mesec možemo biti skloni da otvorimo emocije i kažemo šta osećamo, šta nas muči, na čemu želimo da radimo, ali i Sunca ono što želimo zapravo da uradimo oslanjajući na sopstvene kvalitete. Naravno kod nižih tipova ličnosti ovo je idealno vreme za neku slatku prevaru i šarmatnu manipulaciju, ali ozbiljnu destrukciju. Zato polako, otvorite nove mogućnosti, ali nemojte preterivati

 

Nesanica?! Hrana koja reguliše problem! Pet namirnica za miran san!






Što se tiče današnjih aspekata:

Mesec u veoma snažnom trigonu sa Marsom u znaku Ovna od 1:52 može doneti jaku strast, energiju, pojačane ambicije, interesovanja, sklonost fizičkom radu, ali jakim strastima i hrabrosti u emocionalnim odnosima. kao i odličnu samoinicijativu i smele ideje i poteze.

Merkur menja znak i ulazi od 3:31 am u zemljani znak Device kojim i vlada. Podstiče veću analitičnost, sumnje, perfekcionizam, oštrinu, samokritiku i kritiku, okrenutost zdravlju, preciznosti, uslužnim delatnostima. Merkur će boraviti u znaku Device sve do 5.09.

Konjukcija Meseca i Merkura kroz znak Lava posebno od 7:40 am donosi snažne emocije o kojima treba govoriti, odlično vreme za putovanja, sredjivanje papirologije, ali i odlično vreme za jake emotivne susrete i razgovore. Medjutim samokontrola i brzina mogu biti problem, pa usporite svoje reakcije. Odlučna, hrabra, ali krajnje motivisana energija biće odlična za trudnice, pisce, istraživače, novinare. Ovo može biti pozitivno vreme za važne pregovore i susrete, ali i vreme kada možete doneti neke snažnije lične odluke. Mesec će biti u krakotrajnom praznom hodu i može doneti da će biti potrebno malo više strpljenja kada je saobraćaj, komunikacija u pitanju sve do 8h.

Današnji dan neće prijati astmatičarima i osobama senzibilnijih emocija.Nagle vremenske promene i pojava kiše može biti u porastu.

Od 10:21 Mesec prelazi u znak Device prelazeći i preko kraljevske zvezde Regulus koja može doneti pokretanje talenata i izuzetnih mentalnih podsticaja, ali i poruku ovog dana da hrabre i pametne prati sreća! Kada je Mesec u Devici imaćemo nešto malo veći pad emocija i kontrole emotivnih reakcija, ali ćemo više biti okrenuti racionalnim, korisnim aktivnostima, od posete frizeru, kupovini knjiga, usmerenosti na školsku godinu i mnogo veću okrenutost zdravlju, higijeni, kozmetici i poslovnim aktivnostima gde se može osetiti i izuzetan nalet rada. 


Kada je Mesec u Devici u osetljivosti su creva, povećanje depresija, pluća i emotivna analitičnost i sumnja u pozitivan ishod. Ipak, današnji dan može mnogima od vas dati motiv i ozbiljnu inicijativu da pokrenete najbolje iz sebe i da planski krenete u nove pohode.

Srećno!

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>