Zdravlje

Ljubav

Nesanica?! Hrana koja reguliše problem! Pet namirnica za miran san!

Verovatno vam je poznato da kasno uveče treba izbegavati velike i teške obroke, zato što to negativno utiče ako  na kilažu, tako i na san. Nesanica?! Hrana koja reguliše problem! Pet namirnica za miran san!

Nesanica?! Hrana koja reguliše problem! Pet namirnica za miran san! Svet Plus



Pojedine namirnice su vrlo delotvorne u borbi protiv nesanice i poželjno ih je konzumirati čak i u večernjim časovima.

Ukoliko ste već duže vreme neispavani, preporučujemo vam da rešenje svog problema pronađete u ishrani.

Svakako da ove namirnice nije dobro jesti 10-15 minuta pre nego što odete da spavate, ali slobodno ih konzumirajte sat ili dva pre spavanja, ili u toku dana.

Džejson Vrobel, kuvar veganske sirove hrane, utvrdio je da određene namirnice sa komponentama kao što su kalijum, magnezijum, kalcijum i triptofan mogu da regulišu nesanicu, prenosi Elle.



Evo koja je to hrana koju bi trebalo da konzumirate:



Smeđi pirinač

Ukoliko zbog nesanice koristite lekove za spavanje, možda je pravo vreme da rešenje pronađete u prirodnim namirnicama. Smeđi pirinač sadrži gama amino buternu kiselinu (GABA) koja pomaže ljudima da lakše utonu u san.




Leblebije


Ova zdrava biljka bogata je visokim sadržajem vitamina B koji je neophodan za proizvodnju melatonina. U svoju ishranu obavezno uvedite leblebije, ili malo svežeg humusa koje možete jesti u večernjim satima.

 

Žena sa 50. godina svakoga dana treba da jede ove namirnice!







Trešnje

Voće koje je takođe poznato po visokom sadržaju melatonina, supstanci koja reguliše naš biološki san, odnosno navodi na pospanost i pomaže telu da se bolje pripremi za san.



Banane za miran san


Jedna banana dnevno može da reguliše vaš san. Vrobel otkriva da je ova voćka njegova omiljena namirinica za borbu protiv nesanice.



Orasi


Hranljiva svojstva oraha su već svima poznata, ali mnogi ne zanju da ovo košutnjavo voće sadrži i visok nivo amino kiselina i metalonina, koji opuštaju organizam i utiču na to da osoba lakše zaspi.



Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Elle

Povezane vesti:


>