Region

Svet

Tanja Savić prijavila policiji otmicu svojih maloletnih sinova!

Pevačica Tanja Savić prijavila je policiji u Srbiji i Australiji otmicu svojih maloletnih sinova Maksima i Đorđa i to nekoliko meseci nakon što ih je njen suprug Dušan Jovančević odveo na drugi kontinent, a zatim im zabranio svaki kontakt s majkom.

Tanja Savić prijavila policiji otmicu svojih maloletnih sinova! Screenshoot/InstagramKako je konačno rešila da kaže istinu o svom suprugu i otkrije da joj je oduzeo dečake, pevačica Tanja Savić naišla je na veliku podršku svojih koleginica, koje su u razgovoru za „Alo!“ imale jasne poruke za nju.

Podršku joj je među prvima pružila Ana Kokić, koja je i sama majka dvoje dece.

- Odnos muža i žene nikako ne sme da se umeša u odnos oca i majke. Tužno je da deca budu odvojena od roditelja, u ovom slučaju od majke koja im je sada najpotrebnija. Nikada neću razumeti ljude koji decu koriste kao oružje protiv partnera, ne mareći za njihova osećanja i potrebe! Užas, dno dna! Ne smem ni da zamislim kako je Tanji! Molim se da što pre zagrli svoje anđele i da se nikada više ne odvoji od njih - poručila je Kokićeva, čiji stav podržava i mlada zvezda Rialda Karahasanović.


 


 Ovo što se dešava Tanji Savić je jezivo na svakom mogućem nivou. Pitam se kako bi tom Dušanu bilo kao ocu kada bi ona njemu to uradila? Taj čovek nije primer tim dečacima, a ja verujem da će pravda za tog skota doći i da će se ovo završiti u Tanjinu korist - istakla je Rialda i dodala:

- Dete sam razvedenih roditelja, a po njihovom dogovoru brat i ja smo ostali kod majke. Nikada nismo ispaštali zbog njihovog razvoda, a bili smo mali poput Tanjine dece - iskrena je Rialda, čijoj se podršci za Tanju pridružuje i Andreana Čekić.


- Tanju jako volim i ovo što joj se dešava je za svaku osudu. Ne dao bog nikome da se nađe u takvoj situaciji. Ona je žena koja zaslužuje samo najbolje. Šaljem joj veliku podršku i snagu - zaključuje pevačica. 


Dušan Jovančević, surpug pevačice Tanje Savić u aprilu ove godine odveo je njihove sinove Maksima i Đorđa u Australiju, navodno, bez Tanjinog odobrenja. Deca su do prema rečima pevačice do pre nedelju dana bila u kontaktu sa majkom, a sada je Jovančević navodno supruzi i to zabranio.

Prema ranijim saznanjima iz policije, Tanja je supruga prijavila kada je saznala da je odveo decu, što je kasnije i potvrdila. Ipak, za sada je još uvek nejasno pod kojim okolnostima je Jovančević izveo decu iz zemlje, s obzirom na to da je ona ispričala kako za odvođenje dece nije dala nikakvo odobrenje, a da Jovančević s druge strane tvrdi kako je sve uradio u dogovoru sa njom.

“Na Veliki petak moj muž je otišao sa decom u Australiju. Ja sam jaja farbala u četvrtak da bih im ih odnela u petak. Kada sam otvorila vrata stana, on je bio prazan, bez dečijih stvari, bez kofera, deca nisu bila tu. Ja dva dana nisam znala gde su deca, Dušan je isključio mobilni telefon, bio je neostupan”, ispričala je ona u jednoj emisiji.

Tanja je pre nekoliko dana saopštila da prolazi kroz pravu dramu, jer nema mogućnost da se čuje sa decom, a onda je odlučila da sve iznese u javnost i nađe način da vrati sinove. Ovaj slučaj predočili smo advokatu Marku Pušici, koji je za Nova.rs obrazložio sve moguće scenarije u slučaju Savić-Jovančević, ali i opcije majke da vrati decu.

Ekipa Alo.rs pozvala je advokata A.I. koji je objasnio pravni aspekt borbe Tanje Savić da vrati decu, koja tvrdi da je muž odveo u Australiju bez njenog znanja i saglasnosti:

- Da bi maloletna lica, u ovom slučaju deca, mogla da pređu bilo koju granicu van okvira Srbije, neophodno je da postoji pisana i overena saglasnost oba roditelja. Ukoliko je Tanja potpisala tu saglasnost,  tu zaista ne vidim nikakav problem i tada ona nema pravo da pravno goni supruga. Ukoliko se radi o falsifikatu, protivpravnom dokumentu, koji nema overen potpis i pečat notara, onda se radi o krivičnom delu. Trebalo bi proveriti pre svega saglasnost, jer na njoj treba da piše i datum od kad do kad deca mogu da borave van granica naše države sa jednim roditeljem, a uz saglasnost drugog. 

Nažalost, iz prakse govorim, mnogi roditelji ne napišu upravo taj datum, pa se posle mogu izroditi brojni problemi, kao u ovom slučaju. Sama saglasnost od trenutka potpisa važi godinu dana, a ukoliko se Tanja složila sa istom, nema pravo na krivično gonjenje, dok sa druge strane suprug ima pravo da zadrži decu u trajanju od godinu dana, dok ne istekne saglasnost. Sada ću reći nešto ne kao pravnik nego kao građanin Srbije, žalosno je kroz šta prolazi Tanja Savić, privatno volim da je slušam, a po svemu sudeći crno joj se piše, golgota u njenom slučaju tek sledi - rekao je za Alo.rs A.I.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Alo.rs

Povezane vesti:


>