Region

Svet

Region

Serija Vreme zla! Glavnu ulogu tumači Goran Bogdan!

Serija "Vreme zla" počela je da se snima juče u Beogradu, a jednu od glavnih uloga tumači Goran Bogdan. Pored Bogdana u seriji će se pojaviti sam krem srpskog glumišta, predvođen Žarkom Lauševićem koji će tumačiti Vukašina Katića.

Serija Vreme zla! Glavnu ulogu tumači Goran Bogdan! Screenshoot/Instagram



Hrvatski glumac postao je omiljen domaćoj publici zbog lika Mustafe Golubića u serijii "Senke nad Balkanom", i izjave o distribuciji u Hrvatskoj koja je podigla veliku prašinu, a u seriji koja se radi po romanu Dobrice Ćosića, igra Bogdana Dragovića. 


Glumac poreklom iz Širokog Brijega ostvario je nekoliko zapaženih pojavljivanja u našoj kinematografiji pa ga možemo smatrati domaćim. Nedavno smo ga gledali i u sjajnoj glavnoj ulozi u filmu "Otac" Srdana Glubovića, dok se njegovim najvećim internacionalnim uspehom smatra učešće u trećoj sezoni hit serije "Fargo".

Pored Bogdana u seriji "Vreme zla" pojaviće se sam krem srpskog glumišta, predvođen Žarkom Lauševićem koji će tumačiti Vukašina Katića.


 



Tu su još i Boris Isaković (Svetozar Vujković), Sergej Trifunović (knez Pavle Karađorđević), Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka Luković), Nada Šargin (Milena Katić), Radovan Vujović (Ivan Katić), Isidora Simijonović (Nađa Luković), Goran Šušljik (Petar Bajević), Pavle Mensur (Miško Pub).

Goran Šušljik je kreator serije, dok je izvšni producent "United media". Režiju potpisije Ivan Živković koji je sa Šušljikom prethodno radio "Korene", čime je literatura Dobrice Ćosića ponovo vraćena u žižu javnosti kao mogući predložak za nastanak uzbudljivih filmskih dela.

Scenaristkinja je Sanja Savić Milosavljević, autorka muzike Irena Dečermić, a direktor fotografije Goran Volarević.

"Ima nečega izuzetno privlačnog, filmičnog, u tome kako Čosić tretira likove, u atmosferi, nečeg čak holivudskog u onome što piše i to nam na neki način omogućava da se bavimo njegovim romanima na ovaj način, a ono što su njegove teme, ideje i misli, pa i poetika, podjednako su važni u ovom vremenu. U 'Vremenu zla' prelazimo iz 19. veka u jedno, moglo bi se reći, mnogo kompleksnije istorijsko vreme, mada su vremena uvek kompleksna. Vidite šta nam se dešava danas. Dakle, radnja 'Vremena zla' odigrava sa između dva svetska rata i na samom početku Drugog svetskog rata", ispričao je Šušljik za Nova.rs.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo

Povezane vesti:


>