Region

Svet

Preminuo Rajko Dujmić! Opraštaju se i oni koji su sa njim bili u svađi!

Muzičar Rajko Dujmić preminuo je danas u 66. godini od posledica saobraćajne nesreće. Od njega se opraštaju kolege i prijatelji pa i oni koji su sa njim bili u svađi!  Teško je bilo što u ovom trenutku reći. Strašno je teško i Zecu i Marinku i meni. Jedino što mogu reći je da je bio jedan od najvećih muzičara koji se ikada rodio na ovim prostorima - izjavila je Sanja Doležal.

Preminuo Rajko Dujmić! Opraštaju se i oni koji su sa njim bili u svađi! Screenshoot/Instagram Teško je bilo što u ovom trenutku reći. Strašno je teško i Zecu i Marinku i meni. Jedino što mogu reći je da je bio jedan od najvećih muzičara koji se ikada rodio na ovim prostorima. Bio je veliki učitelj, uzor, autoritet i jedina uteha su pesme koje ostaju iza njega i koje će nadživeti sve nas. Saučešće porodici jer znam što prolaze. To je prestrašno... - kazala je Sanja Doležal za hrvatske medije. Podsećamo, Sanja i Rajko su biili u svađi.

Sukob između njih nastao je odlukom ekipe da se 2014. godine upravo Rajko Dujmić izbaci iz benda. Rajko je nakon toga podneo tužbu Trgovačkom sudu i raskol je trajao do današnjeg dana.

Godine 2016. doneta je privremena mera kojom je odlučeno da Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Kolnago nemaju pravo da nastupaju koristeći naziv “Novi fosili” jer je Dujmić osnivač grupe i autor većine pesama.

Međutim, njih troje to nisu poštovali, zbog čega je na Fejsbuku Rajkova žena Snježana Dujmić reagovala i svima skrenula pažnju.- Sanja, Marinko i Zec, bez obzira na privremenu meru koju je doneo Trgovački sud i koja je na snazi do pravosnažnosti presude, vezanu za povredu prava korišćenja imena Novi fosili, nastupaju pod imenom Novi fosili 14. 2. 2020. u Splitu - napisala je Snježana Dujmić tada.

Inače, nakon smrti Nenada Šarića koji je bio suprug pevačice “Novih fosila” i bubnjar u ovom bendu, počeli su problemi sa Rajkom Dujmićem, nakon čega je on izbačen iz grupe. On je nakon toga rekao da ga Sanja optužuje da je krivac za Nenadovu smrt, ali i da je ona potkradala bend. Povodom cele situacije oglasila se tada i Sanja Doležal.

- Lepo na plakatu piše da tamo nastupamo kao Sanja, Marinko i Zec. I da, piše takođe da samo izvodimo hitove grupe Novifosili, tako da ne znam čemu ti napadi. Osim toga, pa nemamo mi veze s plakatom, nismo ga mi radili, iako nema na njemu ništa netačno. Rajko ne može da nam zabrani koncerte i izvođenje pesama, imamo na to pravo kao i drugi. On je autor muzike, a tekstopisci nam ništa ne brane, pa ne može ni on - rekla je Sanja.


Pokojni muzičar Rajko Dujmić nije imao prilike da često viđa svog sina Tina.

- Pune 23 godine moj sin Tin živeo je u Španiji sa majkom Vesnom i očuhom. Viđao sam ga samo leti, a godišnje smo provodili po dvadeset dana zajedno. To je tako kako je, a prošlost se ne može naknadno popraviti - izjavio je on jednom prilikom.

Dujmić je sinu, dok je još bio beba, posvetio jednu od svojih pjesama, 'Nani'. On i njegova supruga Snježana vrlo su povezani s Tinom, a ona ga je od prvog dana prihvatila kao svoje dete.

Pre pet godina njegov sin Tin se oženio, a na toj svadbi je prisustvovao i Rajko.

- Jako sam ponosan i srećan. Bila je to predivna svadba, na kakvoj već dugo nisam bio, osim na svojoj - priznao je tada Rajko i dodao kako je to bilo slavlje mladosti i ljubavi.


Hrvatski mužičar zadobio je teške povrede glave prošle srede, 29. jula, u saobraćajnoj nesreći kada je sleteo s puta i ispao iz automobila.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Blic.rs

Povezane vesti:


>