Zdravlje

Ljubav

Salo na stomaku, nije hrana uzrok!

Stomak je vaše problematično područje ako on izgleda debelo ili naduveno. Salo na stomaku, nije hrana uzrok! Ni nakon većeg gubitka težine niste imali ravan stomak, a kod svakog debljanja prvo to primetite?

Salo na stomaku, nije hrana uzrok! Svet PlusUzrok nakupljanja masnoća baš na ovom mestu je najčešće stres, pokazala je studija Univerziteta Jejl.

“Veća izloženost stresu povećava aktivnost hormona kortizola, a salo na abdomenu ima više receptora za kortizol nego bilo koje druge masnoća na telu”,  rekla jeprofesorka Elisa Epel.

Takođe, otkrili su da je drugi najčešći uzrok nakupljanja sala na stomaku neravnoteža crevnih bakterija.

 

Privlačenje novca! Legenda ili istina? Proverite!
Rešenja:

Dobra vest je da za rešavanje masnoća na stomaku ne treba da vežbate prenaporno, jer će intenzivne vežbe pojačati proizvodnju kortizola. Umirujuće vežbe poput dugih šetnji, joge i pilatesa napast će salo na stomaku i smanjiti stres.

Beli hleb, testenina, slatkiši, citrusno voće i alkohol nadimaju i hrane crevne bakterije, pa ih jedite u što manjim količinama.

Proteini poput piletine, ribe, zelenog povrća, i povrće bogato vlaknima poput krompira, maslina i cvekla usporavaju apsorpciju šećera kroz creva i stimulišu probavu.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći
 OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/SKmagazin

Povezane vesti:


>