Zdravlje

Ljubav

Recept za vodu sa kurkumom! Ublažava artritis i sprečava još neke bolesti!

Recept za vodu sa kurkumom! Specifičnog je ukusa ali je jako zdava!  Ublažava artritis i sprečava još neke bolesti! Još ako u nju dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i lečenje!

Recept za vodu sa kurkumom! Ublažava artritis i sprečava još neke bolesti! Svet Plus



Da li ste znali da voda sa kurkumom može da vam reši pregršt zdravstvenih problema?

Još ako u nju dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i lečenje!

Naime, kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna i anti-kancerogena delovanja. Možda bi čak moglo da se kaže da je topla voda od kurkume sa limunom i medom lek za sve bolesti!



Drži dijabetes pod kontrolom

Kurkuma značajno smanjuje otpornost na insulin i sprečava dijabetes tipa 2. Ipak, pre upotrebe kurkume posavetujte se sa svojim lekarom, jer upotreba nekih jakih lekova u kombinaciji sa kurkumom može da dovede do niskog šećera u krvi ili hipoglikemije.



Protivupalna i antioksidativna svojstva

Hronična upala ozbiljno šteti telesnim tkivima. Kurkumin, aktivna komponenta kurkume, ima snažno protivupalno dejstvo, koje je nekad i jače od komercijalnih lekova protiv upala.

 

Rakel Velč svoj izgled duguje balzamu za negu kože vimena kod krava!?







Ublažava artritis

Zbog svoje jake antioksidativne moći, efektno uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju ćelije u telu. Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zglobova.



Sprečava bolesti srca

Brojna istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava nakupljanje naslaga koje začepljuju arterije i uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani i srčani udar.



Sprečava rak

Ovaj neverovatan začin sprečava proliferaciju ili opstanak gotovo svih vrsta tumorskih ćelija, a njegova je upotreba vrlo koristan u slučaju raka.





Recept za vodu sa kurkumom

Sastojci:

pola limuna

pola kašike kurkume

250 ml tople vode

malo meda




Priprema:

Iscedite pola limuna u čašu, dodajte toplu vodu i kurkumu, pa sve dobro izmešajte. Zasladite medom po svom ukusu, ali nemojte preterivati.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Informer

Povezane vesti:


>