Zdravlje

Ljubav

Najbolji lek za oticanje nogu! Oticanju su najčešće sklone noge, stomak, prsti, zglobovi.

Oticanje tela posebno u letnjem periodu pod uticajem visokih temperatura veliki je problem za mnoge, posebno za žene koje radni dan provode sedeći. Najbolji lek za oticanje nogu! Oticanju su najčešće sklone noge, stomak, prsti, zglobovi.

Najbolji lek za oticanje nogu! Oticanju su najčešće sklone noge, stomak, prsti, zglobovi. Svet Plus



Konzumirajući slatkiše i jaču hranu tokom toplijih dana voda tečnost se dodatno nakuplja u organizmu i stvara brojne problem, poput nadutosti, preteranog umora, bola u nogama, posebno listovima. Posledice neadekvatne ishrane tokom leta takođe dovodi dovezivanja viška vode, odnosno otečenosti organizma.

Vezivanje vode u telu posledica začinjene i masne hrane, kao i veće količine slatkiša. Oticanju su najčešće sklone noge, stomak, prsti na rukama, zglobovi. Može da se javi povišen krvni pritisak, bolovi u zglobovima, ubrzan rad srca. Tešnost najviše zadržava loša ishrana i slabo kretanje.

Za izbacivanje viška tečnosti iz tela mnogi koriste lekove, ali postoje broji prirodni metodi. Čajeve preporučuju  i lekari jer njima može i da se oslabi.

NAPOMENA: Čajevi se piju samo 7 dana, jer izbacuju i minerale.

Osim toga ovi čajevi su odlični dijuretici jer sa sobom povlače i određeni broj minerala iz organizma, pa se mora strogo voditi računa u kojoj meri se koriste. Piju se najviše sedam dana.





Čaj od brezinog lista


Preliti kafenu kašičicu biljke sa 250 mililitara ključale vode. Ostaviti da se ohladi pa piti hladan i proceđen pola sata pre svakog obroka u toku dana.




Čaj od maslačka

Maslačak je biljka koja rešava probleme sa nadimanjem stomaka i problemima sa crevima. Čaj od ove biljke koristi se za izbacivanja nakupljene vode u telu. Preliti jednu kafenu kašičicu osušene biljke sa 200 mililitara proključale vode i ostaviti da odstoji najmanje 15 minuta. Procediti i popiti pre jela.


Čaj od peršuna

Ovaj čaj je odličan za izbacivanje vode iz organizma. Potrebno je da dve kašike sušenog peršunovog lišća ostavite u šolji ključale vode. Nakon 10 minuta procedite i pijete tri puta na dan. Možete  dodati i malo limuna.


Čaj od komorača

Ovo je još jedna biljka koja ima diuretička svojstva i koja pomaže da se višak vode izbaci iz tela kroz bubrege. Jedna kašika semena morača stavi se u šolju vrele vode kako bi se napravio čaj. Nakon 10 minuta, procedite i pijete 3 puta dnevno.
 

Kisela voda, hormon gladi i zdravlje kostiju! Evo šta kaže nauka!






Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je dobar izvor kalijuma i kao takav dobar prirodni lek za izbacivanje vode iz organizma i smanjenje nivoa natrijuma. Jabukovo sirće se razredi u čaši vode 1:1. Preporučuje se dva puta dnevno.



Sasi napitak

Sasi napitak mnogima pomogao u izbacivanju suvišne vode iz organizma, ali i u mršavljenju. Potrebno je da u blenderu pomešate sveže listiće mente i izrendan koren svežeg đumbir.



Čaj od kukuruzne svile


Ovaj čaj je jak diuretik i prve promene na organizmu osete se već posle jednog dana. Preporučuje se da kafenu kašičicu prelijete sa 200 mililitara vrele vode, koja ne treba da proključa. Poklopiti napitak na 10 minuta. Piti u laganim gutljajima 15 minuta pre svakog obroka tri puta dnevno.


Kuvajte luk

Luk čisti krvne sudove i pomaže da se telo reši viška tečnosti, da splasnu vodeni otoci. Stavite oko 1,3 litara vode da proključa zajedno sa dve glavice luka. Neka se kuva oko petnaest minuta, procedite, pa to pijte tokom dana.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>