Lepota

Ljubav

Koža, nokti, kosa: Ricinusovo ulje pozitivno deluje na sve!

Brzo ćete videti efekte! Koža, nokti i kosa mogu izgledati savršeno! Ricinusovo ulje pozitivno deluje na sve! Ono je i odlično dezinfekciono sredstvo za manje povrede kože (ogrebotine, ubode, posekotine…).

Koža, nokti, kosa: Ricinusovo ulje pozitivno deluje na sve! Svet Plus



Ricinusovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog velike količine vitamina E i ricinoleične kiseline. Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za njegu suve kože, kože sklone infekcijama i za njegu kose.


Ricinusovo ulje za kožu

Ricinusovo ulje je poželjno sredstvo za hidrataciju kože jer zbog svoje male molekularne težine lako prodire u pore kože i koren kose (za razliku od većine ulja za njegu koji ne prodiru duboko u kožu i deluju površinski, ulje ricinusa dubinski neguje kožu i kosu).

Ricinusovo ulje odlično je dezinfekciono sredstvo za manje povrede kože (ogrebotine, ubode, posekotine…).

Direktnim nanošenjem na otvorenu ranu deluje antimikrobno te umanjuje svrabi bol.

Takođe, može se koristiti kao prirodni odstranjivač šminke (za razliku od hemijskih odstranjivača, osim što ne sadrži nikakve iritirajuće i štetne supstance za kožu, ujedno i neguje kožu lica). Zbog njegove gustoće, za skidanje šminke najbolje ga je koristiti u kombinaciji s jojobinim ili bademovim uljem.

Potrebno je imati na umu da ricinusovo ulje potiče rast dlaka, stoga ga oprezno koristite na područjima na kojima ne biste hteli rast neželjenih dlačica.


Ricinusovo ulje za kosu


Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (bojenje kose, izjeljivanje).

 

Neuredna punđa u samo nekoliko poteza! Najlepša neobavezna frizura! (VIDEO)






Ricinusovo ulje za rast kose

Ricinusovo ulje koristi se za negu kose još od vremena starih Egipćana kada su muškarci ricinusovim uljem masirali vlasište, kako bi sprečili i tretirali ćelavost.


Ricinusovo ulje podstiče rast kose čak i na mestima na kojima kosa ranije nije rasla.

Najbolje ga je umasirati u teme i potom rasporediti po ostatku kose sve do vrhova. Ovo ulje kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu gustoću, daje sjaj kosi i ubrzava njen rast, a pored toga, ono može ubrzati i rast trepavica.


Ricinusovo ulje za nokte

Osim zdrave kože i lepe kose, ricinusovo ulje idealno je ulje za negu noktiju jer učvršćuje lomljive nokte, ubrzava njihov rast te neguje kožu oko noktiju.


Kako koristiti za kosu?

Ricinusovo ulje može poslužiti kao odličan regenerator za kosu tako da ga nanesete  nakon pranja šamponom.Pre samog nanošenja potrebno je da kosa bude vlažna. Ricinusovo ulje je veoma gusto tako da ga je dovoljno naneti u manjim količinama (nekoliko kapi). Ulje nanesite na vrhove kose i najviše do polovine dužine, ali nemojte na teme. Nakon nanošenja, kosu umotajte peškirom  i ostavite da odstoji nekoliko sati. Kosu potom dobro isperite.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

 

Mesečni horoskop za avgust: Lav, Devica, Vaga, Škorpija!

Mesečni horoskop za avgust 2020 godine: Ovan, Bik, Blizanac, Rak!

Mesečni horoskop za avgust: Strelac, Jarac, Vodolija, Riba!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>