Ostalo

Sme�no

Meksičke čokoladne krofne! (RECEPT)

Fantastičnog su izgleda i ukusa! Meksičke čokoladne krofne! Možete ih puniti kremom i džemom ili ih jednostavno preliti omiljenim prelivom. 

Meksičke čokoladne krofne! (RECEPT) Foto: 24kitchen



Potrebno:

1 šolja mleka
2 čokolade, svaka po 85g, isečene na velike komade
1 1/4 šolje brašna
2 supene kašike šećera
2 supene kašike praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
malo grube morske soli (ili kuhinjske soli)
3 supene kašike otopljenog neslanog putera, i dodatno za podmazivanje tiganja
1 veliko jaje
posebna oprema (opciono):  namaz od čokolade i lešnika, pekmezi,
poslastičarski šećer, za posipanje.


 

Domaći sladoled, bukvalno savršen! Bez jaja! (RECEPT)







Priprema:


U šerpi srednje veličine zagrejati mleko na srednje niskoj vatri. Dodati komade čokolade i mešati povremeno, dok se ne otopi. Skinuti sa vatre i meksičkom molinilo mutilicom ili običnom mutilicom umutiti smesu što je više moguće. Ostaviti sa strane.

U posudi pomešati brašno sa šećerom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju. Dodati otopljeni puter suvim sastojcima, kao i umućeno jaje, pa početi mešati špatulom. Polako uliti meksičko čokoladno mleko, mešajući brzo da se jaje ne skuva ako je mleko još vruće. Nastaviti mešanje dok se ne dobije jedinstveno i homogeno testo, oko minut. Smesa treba da bude sjajna i pomalo tečna. Može se probati, jer je veoma ukusno. Ostaviti da odstoji par minuta i dobiće na volumenu, što je poželjno. U međuvremenu, zagrejati tiganj na srednje niskoj vatri dok ne postane veoma vruć, 4 do 5 minuta. Namazati tiganj puterom i staviti testo u svaku rupu, do 3/4 popunjenosti.

Kada se dobije mogućnost da se pomeraju baloni (kao kada su palačinke spremne za okretanje), ali testo u sredini je još tečno, može se staviti polovina kašičice punjenja po izboru. Prekriti sa još smese, da se prekriju preko ivice. Pomoću dve kašike ili dve drvene čačkalice okrenuti krofne na drugu stranu. Ostaviti ih minut-dva i onda izvaditi iz tiganja. Posuti poslasitčarskim šećerom, po želji, i jesti ih dok su vruće.

Ako se prave obične palačinke, onda ih treba ispeći kao obične palačinke. Zagrejati tiganj na srednje niskoj vatri, da se dobro ugreje. Namazati neslanim puterom i kutlačom sipati smesu u tiganj. Okrenuti kada se na prednjoj strani počnu pojavljivati mehurići, a zadnja strana se odvaja od tiganja. Peći sa suprotne strane minut-dva i servirati. Punjenje staviti odgore.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: 24kitchen

Povezane vesti:


>