Ostalo

Sme�no

Vrnjačka Banja omiljena destinacija mladih!

Vrnjačka Banja je bez premca kraljica turizma u našoj zemlji. Na tronu srpskog turizma Banja se samo prošle godine našla sa više od milion i po noćenja. Ono što je posebno zanimljivo je da poslednjih deset godina omiljena destinacija mladih! 

Vrnjačka Banja omiljena destinacija mladih! Promo



Prema pisanjima portala namenjenih mladima, a među kojima je i portalmladi.rs kao posebne zanimljivosti izdavajaju se Lovefest, muzički festival koji traje već skoro deceniju i po, Vrnjački karneval, zatim Most ljubavi kreiran po uzoru na one svetski poznate u Veneciji, kao i planina Goč. Aktivan odmor na Goču često je jedan od izbora posebno mladih gostiju Banje, a tokom pandemije to je i jedan od najsigurnijih načina uživanja u odmoru. 

Svakako, manifestacija koja je to mesto približila najvećem broju mladih kako iz cele Srbije tako i regiona, je Lovefest. Prema rečima jednog od osnivača festivala Marka Vukomanovića, Lovefest je predstavio ono najbolje što Banja ima da ponudi mlađoj populaciji. 




“Veoma smo ponosni što u gradu iz koga smo ponikli već gotovo 15 godina unazad gradimo festival koji je do sada pobrao brojne evropske i regionalne nagrade i priznanja. Svako prizanje za Lovefest ujedno je i priznanje za Vrnjačku Banju. Zato verujemo da je Lovefest dosta učinio za banjski turizam, jer su posetom festivalu mladi uvideli da je Banja idealna destinacija za beg od gradske vreve, ali i aktivan i zdrav odmor koji nam je ovih dana svima potreban”, kazao je Vukomanović.



Prema rečima Bobana Đurovića, predsednika opštine, sa ukupno 60 registrovanih obolelih od virusa Covid-19, Banja je jedno od najbezbednijih mesta za odmor ovih dana.

“U Vrnjačkoj Banji je stanje stabilno, a s obzirom na situaciju veoma smo zadovoljni posetom. Veliki broj mladih ljudi odlučio se upravo da svoj odmor provede u našem mestu i to mi je posebno drago. Vrnjačka Banja je veliki brend u Srbiji, a na samom vrhu zadržala se i tokom ovih izazovnih vremena.” 


Uštedite do 10.000 dinara i odmarajte u Vrnjačkoj Banji 


U prethodnim nedeljama za odmor u Srbiji država je odobrila čak 400.000 turističkih vaučera, gotovo “preko noći” planulo je čak 93.000, a među najtraženijim destinacijama nalazi se Vrnjačka Banja. Prema pisanju portala objektiv.rs vaučere masovno traže mladi, a dobra vest je i da su uslovi za njihovo dobijanje dodatno olakšani. Tako se među onima koji imaju pravo na vaučere nalaze studenti, kao i svi zaposleni čija su primanja manja od 70.000 dinara. Prema tim kriterijumima mladi par ili dvoje prijatelja, koji ove godine odluče da posete Vrnjačku Banju mogu uštedeti blizu sto evra za smeštaj u najpoznatijoj banji Srbije. 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Promo

Povezane vesti:


>