Lepota

Ljubav

Šta jede i kako vežba Hale Beri! Sve ovo možete i vi! (VIDEO)

Evo šta jede i kako vežba glumica Hale Beri (53) kako bi imala zategnuto telo. Sve ovo možete i vi! Ako imate dovoljno jaku volju... Nema boljeg osećaja od postavljanja cilja i njegovog ostvarenja!

Šta jede i kako vežba Hale Beri! Sve ovo možete i vi! (VIDEO) Screenshoot/Instagram



Hale Beri ima 53 godine i izgleda – bolje nego ikad! Istina je, ova Oskarovka i osvajačica više filmskih nagrada Emi i Zlatni globus te majka troje dece oduvek se mogla pohvaliti svojim savršenim izgledom i isklesanom figurom, ali ono što je Beri postigla tokom poslednjih meseci, a u sklopu priprema za ulogu MMA borca u filmu Bruised zaista je – impresivno!


"Nema boljeg osećaja od postavljanja cilja i njegovog ostvarenja! Jedan od mojih ciljeva su bili isklesani trbušnjaci i napokon sam došla do njih! Osećaj je nestvaran", napisala je Hale uz sliku trbušnjaka te pozvala sve pratioce da imaju ciljeve i bore se za njihovo ostvarenje.

 

Kako je Hale Beri postigla ovaj izgled?

 

Svi treninzi i prehrambene navike koje upražnjava Hale Beri, a koji su je doveli do ovako savršenog izgleda nabrojani su u nastavku:

 


Vežbe za celo telo s naglaskom na aktivaciju corea

 

Treninzi ove glumice uključuju višezglobne vežbe poput čučnjeva i iskoraka koje uključuju mišiće corea kao stabilizatore pokreta. Uz ovo, u trening su uključene različite varijante plankova za koje napominje da su "učinili razliku i značajno uticali na jak izgled njenog stomaka".



Primer treninga celoga tela koji izvodi Hale Beri sastoji se od samo dve vežbe koje se rade uzastopno u padajućoj seriji:

 

40 iskoraka s biceps pregibom s ručnim i nožnim tegovima

20 čučnjeva s potiskom iznad glave, s booty bandom i bućicama u rukama

38 iskoraka s biceps pregibom

19 čučnjeva s potiskom iznad glave

36 iskoraka s biceps pregibom

18 čučnjeva s potiskom iznad glave

….nastavite padajuću seriju do nule.



Uključivanje različitih treninga u režim

 

Budući da se radi o pripremi za ulogu MMA borca, Hale se morala pripremati vrlo pažljivo, pa su i njeni treninzi uključivali različite aktivnosti, od HIIT MMA kardio aktivnosti, treninga snage, pliometrijskih treninga, joge, trčanja do bokserskih treninga.

 

Prema njenim objavama, Beri je trenirala i do 4 sata na dan!


 

Bokserski treninzi

 

Nevezano za ovu ulogu MMA borca, Hale Beri već niz godina ističe kako su joj boksersi treninzi među najdražima.

 

"Oblikovaćete sve mišiće, potrošiti brdo kalorija i istopiti višak masti. Boks mi baš jako pomaže da izbacim stres, razvijem koordinaciju, ali i izgradim samopouzdanje i disciplinu. Ali, najvažnije od svega – u boksu uvek nešto novo učite!“, kaže i dodaje kako je boks uvek novi izazov.

 

Joga

 

Hale Beri jogu uključuje u svoje trening kao zagrevanje za treninge visokog intenziteta. Kako ističe, joga je najbolji način da se zagreje za trening i tako izbegne ozlede.

 

Istezanje

 

Uz jogu kao deo zagrevanja, istezanje je nezaobilazan deo treninga Hale Beri koji radi na kraju aktivnosti.

 

"Fitnes se ne odnosi samo na trčanje, dizanje tegova ili udaranje, biti fit za mene znači biti i miran, rastezljiv i mirno disati, a to postižem upravo istezanjem", kaže.


Periodično gladovanje i keto

 

Hale Beri kombinuje dijetu povremenog posta s keto dijetom za koju se odlučila kako bi mogla upravljati i nadzirati svoj dijabetes tipa 2. Hale preskače doručak i jede ručak i večeru.

 

Prvi obrok jede nakon treninga te se radi o kombinaciji doručka i ručka, ali je u poslepodnevnim satima. Najčešće se radi o odresku i zelenoj salati ili nekom zelenom lisnatom povrću. Ako jede jaja, Beri uvek jede cela jaja, upravo zbog visoke nutritivne vrednosti žumanaca.


 


Kafa, aminokiseline i zeleni smuti

 

Pošto preskače klasičan doručak, Beri ipak ujutro popije popularnu bulletproof kafu ili zeleni smuti. Uz ovaj početak uzima dodatak ishrani, aminokiseline koje joj hrane mišiće i podržavaju njihovu regeneraciju i oporavak.

 

Voda

 

Poznavajući važnost pravilne hidratacije tokom dana, Beri naglašava kako dan započinje s vodom. Čim ustane, prvo što učini je ispijanje 300 ml vode s par kapi ceđenog limuna. Odmah nakon toga, Beri uzima svoje aminokiseline i tako kreće s danom.



 

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/fitness.com.hr

Povezane vesti:


>