Zdravlje

Ljubav & Sex

Japanski recept! Jod protiv korona virusa! Evo koliko je dnevno potrebno!

Pandemija korona virusa ne jenjava. Japanski recept! Jod protiv korona virusa! Evo koliko je dnevno potrebno da unesete!

Japanski recept! Jod protiv korona virusa! Evo koliko je dnevno potrebno! Svet PlusUmesto da paničimo, treba da budemo odgovorni i da poradimo na preventivi i jačanju imuniteta, a jedan od najboljih načina za to je unošenje optimalnih količina joda, pokazalo je istraživanje Nacionalnog reuma centra u Holandiji. Naime, doktor R. H. Verheesen je, analizirajući podatke o broju žrtava Kovida-19 u svetu, zaključio da količina unetog joda ima ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije.

Kao primer, on navodi:

- Epidemiološki podaci pokazuju da Japanci, koji su poznati po visokom unosu joda, imaju nisku stopu smrtnosti od Kovida-19 u poređenju sa drugim zemljama, uprkos činjenici da Japan ima najstariju populaciju u svetu i da su nacionalne mere zatvaranja bile među najblažima.Podsetimo, joda ima najviše u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli, a dnevni unos joda trebalo bi da bude između 1,5 do 2,4 miligrama po osobi.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: Magazin novosti

Povezane vesti:


>