Region

Svet

Mural Nebojše Glogovca mora biti premešten!

Nakon što je u Užicu oskrnavljen mural Nebojše Glogovca, a glumac Voja Brajović poslao protestno pismo gradonačelniku grada, u kome osuđuje ovaj vandalski čin, nadležni su preduzeli potrebne mere da ga obnove. Mural Nebojše Glogovca mora biti premešten!

Mural Nebojše Glogovca mora biti premešten! Screenshoot/Instagram



U Udruženje dramskih umetnika Srbije, 7. jula u popodnevnim časovima, stigao je odgovor gradonačelnika Užica, Ivana Stanisavljevića, povodom dopisa koji je poslao glumac Vojislav-Voja Brajović, predsednik UDUS-a, protestujući zbog skrnavljenja murala Nebojše Glogovca u tom gradu. 

Dopis gradonačelnika, upućen Voji, prenosimo u celosti. 

"Nas u gradskom rukovodstvu, a mogu slobodno da kažem i sve Užičane, duboko je pogodilo to što je urađeno sa muralom našeg istaknutog glumca i velikog prijatelja našeg grada i Jugoslovenskog pozorišnog festivala, dvostrukog dobitnika nagrade Ardalion, Nebojše Glogovca.

Kao veliki poštovaoci njegovog lika i dela, preduzeli smo sve mere da se ovaj problem reši. Zid na kome se nalazi oštećeni mural sa likom našeg preminulog velikana, privatno je vlasništvo, i na našu žalost, vlasnik objekta ima nameru da isti renovira tako da nismo u mogućnosti da ga ubedimo da isti obnovi. 

Nebojša Glogovac zaslužuje da ima mural u Užicu, tako da smo odlučili da iz budžeta grada finansiramo oslikavanje murala na novoj lokaciji. U razmatranju imamo nekoliko potencijalnih lokacija, a u narednih nekoliko dana planiramo da odlučimo koja bi bila najprikladnija. 

Takođe, želim da se zahvalim vama lično, na sugestijama i da vas uverim da delimo vaše stavove", pisalo je u odgovoru na pismo koje je poslao Voja Brajović.

Kako prenosi magazin "Blic", Brajović se nada da će gradonačelnik Užica ispuniti dato obećanje. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Mondo

Povezane vesti:


>